Laden Evenementen

« Alle Evenementen

We Are One: A Global Film Festival

29 mei 2020 8 juni 2020

Meer dan twintig filmfestivals uit de hele wereld werken samen aan een gratis tiendaags filmfestival. Het evenement heet We Are One: A Global Film Festival en vindt vanaf 29 mei op YouTube plaats.

De internationale organisaties zijn de samenwerking aangegaan nadat ze genoodzaakt waren de filmfestivals te annuleren wegens de coronamaatregelen.

De organisatoren van het filmfestival van Cannes lieten maandag weten trots te zijn op hun deelname aan het YouTube-evenement “om buitengewone films en talenten onder de aandacht te brengen, waardoor publiek van over de hele wereld zowel de nuances van het vertellen van verhalen als de artistieke persoonlijkheden van elk festival kan ervaren”.

Naast Cannes doen onder meer het internationaal filmfestival van Berlijn, Venetië, Sundance, Toronto en Tribeca mee aan het festival.

Jane Rosenthal, medeoprichter van het geannuleerde Tribeca film festival in New York, gaf aan dat het idee achter het YouTube-festival is om mensen “tijdens de coronapandemie te inspireren en samen te brengen”.

Tijdens het evenement worden er documentaires, muziekfilms, komedies uitgezonden en vinden er gesprekken plaats. Het programma is nog niet bekendgemaakt. De geselecteerde films zullen gratis te bekijken zijn. Filmliefhebbers worden aangemoedigd te doneren aan een fonds voor de bestrijding van het coronavirus.

We Are One: A Global Film Festival duurt van 29 mei tot en met 7 juni.

  1. GEANNULEERD Playgrounds Blend

   28 mei | 00:00 - 29 mei | 23:59
  2. We Are One: A Global Film Festival

   29 mei - 8 juni
  3. DAFF: Deadline registratie stemmers Gouden Kalf Competitie 2020

   31 mei | 17:00
  4. DAFF: Deadline inschrijving speelfilms en docu Gouden Kalf 2020

   31 mei | 17:00
  5. Cross Media Café – Volle zalen online

   3 juni | 17:30 - 18:30