Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Kijken met schrijvers: Thomas van der Ree

15 juni 2020 | 20:00 21:00

Driemaal is scheepsrecht! Nadat we twee keer onze Kijken Met Schrijvers editie met Thomas van der Ree helaas moesten annuleren gaat het op 15 juni 2020 dan toch echt gebeuren. Presentator Jaap Peter Enderlé gaat in de IJ-Lounge van Eye corona-proof in gesprek met Thomas en jullie kunnen daarbij zijn vanuit de eigen luie stoel via een ZOOM webinar. 

Thomas van der Ree is bekend om grote films en series als RIPHAGEN en JUDAS.

Hij is deel van het schrijverscollectief Winchester McFly en in die hoedanigheid schreef hij mee aan series als SMERIS en de eerste Nederlandse Netflix original ARES.

Ook is hij namens dit schrijfcollectief hoofdschrijver van de aanstaande NPO 1 serie VLIEGENDE HOLLANDERS over de geschiedenis van de Nederlandse luchtvaart en schreef hij met Marieke van der Pol het scenario van de speelfilm BANKIER VAN HET VERZET.   

Historische drama

Hij brengt een breed palet aan ervaring mee, van historische drama tot het korte, zeer komische PONY PLACE, waarmee hij ooit doorbrak,  van werken aan tv-series als schrijven voor bioscoopfilms, van producties voor de NPO als voor commerciële partijen als Netflix en Videoland en natuurlijk van schrijven in z’n eentje en schrijven in een team.   

Jaap Peter gaat met Thomas over dit alles in gesprek aan de hand filmfragmenten die hem raken, inspireren, vrolijk maken en natuurlijk aanzetten tot reflectie over zijn eigen werk.

Het schrijven van historisch drama komt zeker aan bod en Thomas gaat uitleggen hoe hij filmscenes analyseert ten behoeve van zijn eigen werk en we gaan kijken naar fragmenten uit films waarmee zijn liefde voor het vak is ontstaan. En natuurlijk kunnen jullie ook vragen stellen aan Thomas.Schrijf je in!

Je krijgt tijdig een zoomlink toegestuurd waarmee je 15 juni om 20:00 kunt inloggen.

We hopen natuurlijk snel weer een live editie van Kijken Met Schrijvers te organiseren. Al is het alleen maar omdat we dan na afloop gezellig met elkaar kunnen borrelen in het prachtige Eye. 

Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met de Dutch Directors Guild.

meer info: https://auteursbond.nl/agenda/kijken-met-schrijvers-thomas-van-der-ree/

IJpromenade 1
Amsterdam, Nederland 1031 KT Nederland
+ Google Maps
206646588
https://www.eyefilm.nl/
  • Jouw event in de NBF sectoragenda?