Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Film by the Sea Schiermonnikoog

24 januari 2020 | 08:00 26 januari 2020 | 17:00

Film by the Sea strijkt in 2020 voor het eerst neer op Schiermonnikoog tijdens het vierde weekend van januari. Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 januari vindt op het Waddeneiland een speciale editie plaats van het Zeeuwse filmfestival en worden negen films vertoond in het Dorpshuis.

Openingsfilm van Film by the Sea – Schiermonnikoog is La belle époque. Nicolas Bedos schreef het scenario en regisseerde de hoofdrolspelers Daniel Auteuil, Guillaume Canet, Doria Tilier en Fanny Ardant in deze Franse feelgood film. La belle époque opende afgelopen september ook de 21ste editie van Film by the Sea in Vlissingen.

Aansluitend op de openingsfilm wordt de Turkse film Sibel vertoond, geregisseerd door Guillaume Giovanetti en Çagla Zencirci. De rest van het weekend staan de volgende films op het programma de documentaire Duurzame Eilanden van Eef de Graaf, de Italiaanse thriller Il testimone invisible, de Duitse Oscarinzending System Crasher, de Franse film Les plus belles années d’une vie van veteraan Claude Lelouch, die in Vlissingen de Career Achievement Award 2019 ontving en een tweetal Scandinavische films, Out Stealing Horses en Sons of Denmark.

Film by the Sea – Schiermonnikoog is een gezamenlijk initiatief van Dorpshuis Ons Centrum, de Bibliotheek, VVV Schiermonnikoog en het Vlissingse filmfestival, dat onlangs zijn 21ste editie beleefde. Festivaldirecteur Jan Doense: “Deze speciale editie sluit perfect aan bij onze wens om ook op andere momenten in het jaar evenementen te laten plaatsvinden onder de vlag van Film by the Sea en het festival daarnaast meer naamsbekendheid buiten de provincie Zeeland te verschaffen. Film by the Sea – Schiermonnikoog wordt een kleinschalig evenement, waarbij in een intieme en exclusieve setting mooie films kunnen worden bekeken”.

PROGRAMMA
Het volledige programma van Film by the Sea – Schiermonnikoog ziet er als volgt uit.

Vrijdag 24/1/20: Openingsfilm: La belle époque en Sibel
Zaterdag 25/1/20: Duurzame eilanden | Il testimone invisibile | Sons of Denmark | Out Stealing Horses | System Crasher
Zondag 26/1/20: Les plus belles années d’une vie | The Purity of Vengeance

Per voorstelling zijn er 100 stoelen beschikbaar, tevens bestaat de mogelijkheid om een passe-partout voor alle films te kopen.

Schiermonnikoog, Nederland + Google Maps
  • Jouw event in de NBF sectoragenda?