Laden Evenementen

« Alle Evenementen

conferentie Children & Youth – The Importance of Dedicated Spaces

17 september 2020 18 september 2020

De Creative Europe MEDIA Desk Kroatië en Art-kino Rijeka organiseren in samenwerking met Kids Regio en Creative Europe MEDIA Desks een tweedaagse conferentie “Children & Youth – The Importance of Dedicated Spaces” die op 17 en 18 september 2020 in Rijeka, Kroatië en online zal plaatsvinden.

Vooruitlopend op de opening van het BRICK-huis in Rijeka, Kroatië, wordt er aandacht besteed aan het tekort aan ruimtes gewijd aan Europese film gericht op een jong publiek, dat in heel Europa – zowel in kleine als in grote landen – zichtbaar is. Door middel van een reeks ronde-tafel-gesprekken en chatrooms worden best practices en case studies besproken

Het doel van de conferentie is om het belang en de verschillende manieren van het aanbieden van kwalitatieve filmcontent en filmeducatie voor de jeugd te benadrukken. 

De eerste dag van de conferentie, 17 september, is gewijd aan paneldiscussies die zich zullen richten op films voor kinderen en filmeducatie op het niveau van de EU en die verschillende speciale ruimtes voor kinderen zullen presenteren, evenals voorbeelden van nationale strategieën voor filmeducatie.

De tweede dag van de conferentie, 18 september, vindt plaats in virtuele chatrooms waar de deelnemers het belang van verschillende educatieve benaderingen zullen bespreken: initiatieven op het gebied van filmeducatie wanneer er geen nationale strategieën bestaan, succesvolle MEDIA gesteunde filmeducatieprojecten worden uitgelicht en de wijze waarop verbanden kunnen worden gelegd tussen boeken en films om het belang van vertelkunst te benadrukken.

Online event

Dit event is digitaal
  • Jouw event in de NBF sectoragenda?