Laden Evenementen

« Alle Evenementen

AKV|St.Joost MIVC Graduation Show – inside out

17 oktober 2020 26 oktober 2020

Ook dit jaar presenteert AKV|St.Joost vol trots haar afstudeerders en hun werk tijdens de Graduation Show 2020. De pandemie waarin we ons bevinden, dwingt ons tot andere vormen van interactie, presentatie en mijlpalen vieren. Dit geldt ook voor onze bachelor- en master studenten die deze zomer afstuderen. Deze jonge kunstenaars en ontwerpers grijpen deze bijzondere periode met beide handen aan om in een vernieuwde context hun werk te onthullen en met publiek in contact te zijn.

In de maand oktober tonen de studenten tijdens een reeks aan activiteiten hun talent, veerkracht en creativiteit. Met live evenementen en digitale presentaties op online platforms en via fysieke evenementen op verschillende locaties in Breda en ’s-Hertogenbosch. Het programma volgt na de zomer, maar noteer alvast in de agenda: oktober Art & Design maand vanuit AKV|St.Joost & Master Institute of Visual Cultures (MIVC).

Graduation Show – bachelor programmes (7-16 Oct)

De Graduation Show van de bacheloropleidingen vindt plaats van 7 tot en met 16 oktober. Laat je zowel online als offline onderdompelen in het bijzondere werk van onze pas afgestudeerde studenten. Performances, installaties, films, animaties, artist talks, Q&A’s en nog veel meer komen samen op een online platform dat voor iedereen toegankelijk is. Breng ook een bezoek aan de fysieke evenementen op diverse locaties in de steden. Hiermee laten onze kunstenaars en ontwerpers van de toekomst op verrassende, kritische, professionele en creatieve manieren zien hoe adaptief ze zijn in deze bijzondere tijd. Een ware shout-out naar de actualiteit, samenleving en het beroepenveld. Mis het niet! Blijf op de hoogte via onze sociale media @akvstjoost

MIVC Graduation Show –  inside out (17-25 Oct)

Graag delen we, afgestudeerden aan de 2-jarige MA opleidingen in Fine Art & Design van het Master Institute of Visual Cultures (MIVC – AKV|St.Joost) ’s-Hertogenbosch, binnenkort onze afstudeerprojecten met iedereen buiten de academie. We doen dit in een bijzondere, unieke inside out tijd. Net zoals velen van jullie zijn ook wij met de komst van de COVID19-pandemie naar binnen verhuisd, of zijn we op andere manieren gebonden aan een plaats. Onze kamers werden onze studio’s, onze computers veranderden in klaslokalen en onze praktijken en we werden met onze afstudeerprojecten uitgedaagd om ons aan deze nieuwe omstandigheden aan te passen. We moesten plotseling vragen over materialiteit, lichamelijkheid en intimiteit vanuit een geheel nieuwe hoek te beantwoorden. Wat betekenen deze concepten voor ons in onze individuele projecten, en hoe articuleren deze betekenissen zichzelf in een tijd waarin het digitale onze overheersende interactieruimte is? Het beantwoorden van deze vragen aan het einde van je master is op zichzelf al een uitdagend inside out proces. Maar ook eentje die nieuwe kansen biedt. Zoals de geschikte en volledig-met-de-tijd inside out mogelijkheid om, voor het eerst in de geschiedenis van onze academie, onze afstudeershow virtueel naar je toe te brengen. Van ons naar uw huis. We hebben een speciale digitale tentoonstelling ontwikkeld, met een veelvoud aan samengestelde inhoud, waaronder digitale sculpturen, video’s, kunstenaarsboeken, livestream-uitvoeringen, realtime online interacties en nog veel meer.

We zijn live van 17 tot 25 oktober, met een feestelijke digitale opening op 16 oktober.
We kijken ernaar uit je te mogen ontvangen en gaan dan inside out met je mee!

MIVC Animation Graduation Show (2 Sept)

Op 2 september presenteren de afgestudeerden van het 1-jarige master programma Animation een online filmfestival met hun laatste filmprojecten, interviews, lezingen en gesprekken. De films worden online vertoond in De Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch in samenwerking met Playgrounds. Blijf op de hoogte van het volledige programma via onze sociale media @stjoostmasters.

  • Jouw event in de NBF sectoragenda?