NBF.Profs Field Trip naar Beeld & Geluid: Archief is je lief

Ontdek hoe archiefmateriaal jouw film kan verrijken tijdens de Field trip middag van de NBF op 31 mei in Beeld & Geluid, Hilversum. Bezoek van te voren het nieuwe mediamuseum en kom met ons mee op depot rondleiding vol met leuke weetjes! Volg de interessante masterclasses en sluit achteraf aan op de netwerkborrel om elkaar beter te leren kennen.

Op woensdag 31 mei 2023 organiseert de Nederlandse Beroepsvereniging van Film- en televisiemakers een inspirerende Field trip middag over het gebruik van archiefmateriaal binnen jouw film. De locatie voor deze middag is Beeld & Geluid in Hilversum, waar we kennis gaan maken met hun archief.

Tijdens deze middag zullen we verschillende presentaties en activiteiten bijwonen om jouw kennis en vaardigheden met betrekking tot het gebruik van archiefmateriaal te verbeteren. Ook zal je een rondleiding krijgen door het depot van Beeld & Geluid, waar we de kans krijgen om het archiefmateriaal van dichtbij te bekijken en te zien hoe het allemaal is georganiseerd.

Na de rondleiding zullen er twee presentaties plaatsvinden van experts in het veld. Harry van Biessum zal spreken over het belang van onderzoek bij het vinden van het juiste archiefmateriaal en hoe je dit het beste kunt aanpakken. Menno Otten zal vervolgens ingaan op het gebruik van archiefmateriaal binnen jouw film en hoe je dit op de meest effectieve manier kunt doen.

Tot slot eindigen we deze inspirerende middag met een netwerkborrel, waar je de kans krijgt om contacten te leggen met andere filmmakers en om nog meer te leren over het gebruik van archiefmateriaal.

13:00 – 13:30 uur: Inloop

13:30 – 14:00 uur: Presentatie Juliette Jansen

14:00 – 15:00 uur: Rondleiding Depot door Wytze Koppelman

15:00 – 15:15 uur: Koffie pauze

15:15 – 15:45 uur: Presentatie researcher Harry van Biessum

15:45 – 16:30 uur: Presentatie filmmaker Menno Otten

Wij kijken er naar uit om je op woensdag 31 mei 2023 om 13:00 uur te verwelkomen bij Beeld & Geluid in Hilversum!

P.S. je kunt natuurlijk ook nog op eigen houtje van te voren naar het nieuwe mediamuseum van Beeld & Geluid!

* LET OP: dit evenement is afhankelijk van een bepaald aantal aanmeldingen. Als deze aanmeldingen niet worden behaald zal het evenement niet doorgaan en zal je hier op tijd bericht over krijgen. VOL = VOL