Ben jij zzp’er? Word ook Zelfverzekerd!

Ben jij een zzp’er in de culturele en creatieve sector? Heb jij een plan voor hoe je rond gaat komen als je onverhoopt ziek of arbeidsongeschikt wordt? Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering of een schenkkring heb je een vangnet voor het geval je niet meer in staat bent om te werken. Een broodfonds kan helpen om voor de kortere termijn reserves op te bouwen. Je kunt zelf kiezen voor welk deel van je inkomen je een vangnet nodig hebt.

Volgens het CBS heeft bijna de helft van alle zzp’ers in de culturele en creatieve sector geen enkele voorziening voor arbeidsongeschiktheid. Het programma Oog voor Impuls stimuleert zzp’ers in de culturele en creatieve sector om hier iets aan te doen. Met de regeling ‘Zelfverzekerd’ kun je tijdelijk een bijdrage krijgen voor de kosten van een verzekering, fonds of schenkkring voor ziekte en arbeidsongeschiktheid. Al 3000 zzp’ers gingen jou voor en zijn nu Zelfverzekerd!

De regeling Zelfverzekerd heeft mij over de drempel getrokken om eindelijk eens goed te kijken naar een gezond financieel vangnet voor als ik onverhoopt arbeidsongeschikt raak. Ik merk dat het mij rust biedt en vertrouwen geeft voor een stabiele toekomst”, vertelt Jurgen van Tolie. In zijn dagelijkse praktijk is hij werkzaam als projectleider en artistiek leider bij Die Weltbühne, een stichting die op projectbasis voorstellingen maakt.

Zelfverzekerd is mogelijk gemaakt door het Ministerie van OCW. De bijdrage bestaat uit een vergoeding van 50% van de maandelijkse kosten van een voorziening, voor maximaal 12 maanden. Ga je voor het eerst een voorziening voor arbeidsongeschiktheid regelen? Dan kan je in aanmerking komen voor een aanvullende stimulansbonus van € 120,-, als tegemoetkoming voor de afsluitkosten. Je kunt de bijdrage aanvragen zodra jouw afsluiting of deelname rond is. Ga naar www.oogvoorimpuls.nl en word ook Zelfverzekerd!

Om de regeling voor steeds meer zzp’ers toegankelijk te maken, kunnen de spelregels voor nieuwe deelnemers tussentijds wijzigen. Lees deze daarom eerst goed door voordat je een aanvraag doet.