NBF X IDFA TECHNISCH EVENT: WORKSHOP COLLABORATIVE WORKFLOWS 2022


Maandagavond 14 november vond het NBF X IDFA Technisch Event: Workshop collaborative workflows plaats. 

Vanuit verschillende locaties op de wereld samen aan een post-productie werken? Dat is niet alleen mogelijk, het biedt nieuwe kansen voor freelancers.

Samen met editor Jonathan Mechanicus uit Nederland, sounddesigner Vadim Bell uit Tel Aviv en colorist Isabelle Barrière uit Parijs doken we onder leiding van NBF-bestuurslid en colorist Guy Molin in de toekomst van online samenwerkingen. Live vanuit filmtheater De Uitkijk schakelden we tussen de werkprocessen van de online aanwezige professionals. We deelden tijdlijnen met elkaar via Davince Resolve en waren als publiek toeschouwers van deze nieuwe workflow. 

We kwamen erachter dat het door de opkomst van online samenwerkingen voor makers veel makkelijker is geworden om ook internationale freelancers te betrekken bij hun producties. Ook hoeft men niet meer op elkaar te wachten tijdens het werkproces, deze processen kunnen namelijk tegelijkertijd plaatsvinden. Als de editor nog aan het werk is, kan de colorist vast aan de slag met een basis-look. De sounddesigner kan de audiosporen vast levelen en uitspraken als “picture lock” zullen in de toekomst steeds vaker verdwijnen. Naast Davince Resolve zullen steeds meer software ontwikkelaars gaan volgen en zullen steeds meer mensen te maken krijgen met het online delen van tijdlijnen.

Na de informatieve avond kwamen er meerdere interessante vragen vanuit het publiek en konden we op de borrel nog uitgebreid nakletsen.

NBF-bestuursleden Boris Klatser en Guy Molin organiseerden dit IDFA seminar over collaborative workflows

Houd de website in de gaten, hier zal binnenkort een korte aftermovie van dit evenement verschijnen.