Update aankopen distributeurs Berlijn

Twee weken geleden publiceerde Holland Film Nieuws de aankopen van Nederlandse distributeurs op de European Film Market van Berlijn. Omdat toen verschillende distributeurs nog volop in onderhandeling waren, volgt hier een update.

Dutch FilmWorks deed niet alleen goede zaken op de EFM. De distributeur had al eerder op de American Film Market van Santa Monica beslag weten te leggen op een aantal nieuwe titels, waaronder nieuwe films van John Woo (wraakfilm Silent Knight met Joel Kinnaman) en Catherine Hardwicke (het drama Prisoner’s Daughter met Kate Beckinsale).

Onder de aankopen van DFW bekende namen als Liam Neeson (in de actiethriller In the Lands of Saints and Sinners) en Morgan Freeman (als bedenker van een tijdreis-ring in 57 Seconds). One True Loves is een romantisch drama, gebaseerd op een populaire roman van Taylor Jenkins Reid. De komedie The Estate laat zusjes Toni Collette en Anna Faris jacht maken op een erfenis.

In de rampenfilm Deep Water crasht een Boeing 777 in een oceaan vol haaien. Meer spanning op zee in de thriller Into the Deep, waarin een boottochtje met een jacht uitmondt in een levensgevaarlijke situatie. Felix is een horrorfilm over een bezeten pop. The Kill Room is een thriller die zich afspeelt in de wereld van de kunsthandel.

Filmfreak verliet Berlijn met de nieuwe film van Peter Strickland. In de instant cultfilm Flux Gourmet runt Gwendoline Christie een culinair instituut waar deelnemers een bizarre competitie aangaan.

In the Air kocht de winnaar van de Kristallen Beer, Comedy Queen. In deze jeugdkomedie uit Zweden zet een dertienjarige alles op alles om stand-upkomiek te worden. Voor een release in 2023 heeft ItA de Duitse 3D-animatiefilm My Fairy Troublemaker op de agenda staan, over een meisje dat in training is om tandenfee te worden.

Op de Panorama-sectie van de Berlinale kocht Arti Film het Israëlisch drama Concerned Citizen. In de film botsen de leefwerelden van een homokoppel en Eritrese immigranten in een wijk van Tel Aviv.

Just Entertainment legde nog beslag op de nieuwe film van de makers van Street Dance. In Breaking Point worden twee zussen gevolgd die de wereld willen veroveren met hun breakdance-moves. Op Sundance trok de keiharde wraakthriller Cerdita (op Sundance draaide ‘ie als Piggy) veel aandacht als een Carrie voor de 21e eeuw. Een jong dorpsmeisje raakt ongewild betrokken bij een brute kidnapping.

Cinéart heeft de hand gelegd op de nieuwe film van Nora Fingscheidt (System Crasher), The Outrun. Het is een bewerking van de gelijknamige memoires van Amy Liptrot over haar terugkeer naar de schapenboerderij waar ze opgroeide. Hoofdrol is voor Saoirse Ronan.

Bron: Holland Film Nieuws