Acteur-docent Hugo Metsers be­schul­digd van machts­mis­bruik

De Nederlandse film- en tv-wereld kan zich opmaken voor een volgend #MeToo-schandaal. Acteur Hugo Metsers, tevens oprichter van de Film Acteurs Academie Amsterdam, wordt door tientallen oud-studenten beschuldigd van machtsmisbruik en grensoverschrijdend gedrag. Dat blijkt uit een publicatie van de Volkskrant. In een reactie op de onthullingen van de Volkskrant zegt Metsers zijn opleiding nu aan te passen “zodat alle studenten zich veilig voelen binnen de opleiding’. Hij zegt zich overigens niet te herkennen in de beschuldigen. Metsers stopt wel per direct met zijn activiteiten bij Faaam

Lees verder bij De Filmkrant: Acteur-docent Hugo Metsers be­schul­digd van machts­mis­bruik

en bij De Volkskrant: De acteerdocent die grenzen opzocht – en overschreed: ‘Hoe meer je liet zien, hoe hoger je cijfer’