Vacature: Nederlandse Filmacademie zoekt Docent Production Design

die per 1 april 2022 ons team komt versterken.

Wat ga je doen?
Ons onderwijs is primair gericht op het stimuleren van de artistieke ontwikkeling van de student. Production design-studenten leren door onderzoek, experiment en het uitdenken van ideeën die de ‘look & feel’ creëren voor film. Ontwerp en vormgeving voor film staan hierbij centraal.

Als docent Production design begeleid je studenten in het tweede, derde en vierde jaar bij verschillende oefeningen die gaan over het visualiseren van een verhaal en het ontwikkelen van een vormgevingsvisie. Je begeleidt bij praktische filmprojecten het researchen, budgetteren, plannen, organiseren, en uitvoeren en informeert over andere disciplines binnen het art department. Dit doe je samen met je team en docenten van andere studierichtingen.

De lessen die je gaat geven zijn vakinhoudelijke technieken zoals onderzoek en ontwerp in 2D en 3D. Daarbij maak je gebruik van verschillende ontwerptechnieken zoals digitale tekentechnieken, researchmethodes, maquettes, materiaalonderzoek, etc. Bovendien neem je deel aan de toelatingsprocedure van de afstudeerrichting Production design.

Wat neem je mee?
Je hebt ruime setervaring en bent aantoonbaar actief in het werkveld. Je hebt een inhoudelijke visie op de rol van een production designer, bent geïnteresseerd in de studenten en je hebt ervaring met andere disciplines binnen het vak production design, zoals art direction en set design. Je hebt kennis van ontwerpen voor een te vertellen verhaal op wat voor een vormgevingsmanier dan ook, en je bent geïnteresseerd in film, kunst, kunstgeschiedenis, vormgeving en architectuur. Programma’s als Photoshop, Illustrator en SketchUp zijn hulpmiddelen die je toepast. Je bent analytisch sterk en stimuleert onderzoekend denken. Daarbij beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden, heb je een dienstverlenende, oplossingsgerichte instelling en kan je omgaan met piekbelasting in de werkdruk. Onderwijskundige vaardigheden en een lesbevoegdheid zijn een aanbeveling, maar daarin kun je je ook ontwikkelen.

Dit zijn wij
De Nederlandse Filmacademie leidt studenten op tot filmmakers in de breedste zin van het woord: verhalenvertellers met een eigen specialisatie binnen het filmvak. De Filmacademie biedt één hbo- opleiding met negen afstudeerrichtingen op bachelorniveau en een tweejarige onderzoeksgerichte masteropleiding. Wij hanteren een brede definitie van het begrip film, waaronder ook televisie en online series, commercials, interactive en immersive media worden gerekend. De Filmacademie is onderdeel van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) die verder bestaat uit het Conservatorium van Amsterdam, de Academie voor Theater en Dans, de Breitner Academie, de Reinwardt Academie en de Academie van Bouwkunst.

Wij bieden een plek aan alle verhalen, achtergronden en perspectieven die Nederland rijk is. Het is voor ons van groot belang dat al het potentiële talent zich uitgenodigd voelt om het vak van ‘filmisch verhalen vertellen’ te leren.

Over de afdeling
De afstudeerrichting Production design van de Nederlandse Filmacademie is de enige opleiding in Nederland waar studenten op hbo-niveau kunnen afstuderen als production designer. Elk studiejaar worden tien studenten opgeleid als zelfstandig ontwerpers die een eigenheid in vormgeving hebben ontwikkeld. Samenwerking staat op de Filmacademie hoog in het vaandel. Studenten leren hoe ze samenwerken binnen een art department en kunnen deze disciplines uitoefenen in het werkveld. Gedurende de gehele opleiding werken studenten Production design samen met studenten van de andere studie richtingen (Cinematography, Montage, Productie, Regie documentaire, Regie fictie, Scenario, Sound design en Visual effects & Immersive media).

De afdeling Production design bestaat uit een studieleider, twee docenten (aangevuld met een keur aan gastdocenten), een onderwijsassistent, een werkplaatsbeheerder en een ondersteuner vanuit het onderwijsbureau.

Dit bieden wij
Wij bieden een prettige werkkring op een aantrekkelijk gelegen locatie in het centrum van Amsterdam. Indiensttreding en honorering vinden plaats volgens de cao-hbo. De functie is gewaardeerd in functieschaal 11 (maximaal € 5.127,39 bruto per maand bij een volledig dienstverband). De inschaling is mede afhankelijk van opleiding, ervaring en laatstgenoten salaris. Het betreft een vacature van 0,8 fte. Het dienstverband is in eerste instantie voor een jaar, met uitzicht op verlenging. Het volgen van de AHK-scholing Docenten in Gesprek en Basis Didactische Bekwaamheid (BDB) zijn onderdeel van een inwerktraject, voor zover deze competenties niet al eerder zijn verworven. Wij vragen bij indiensttreding naar een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

En, past de functie bij je? Solliciteer hier.