Crowdfundingplatforms voordekunst en CineCrowd slaan de handen ineen

Voordekunst, crowdfundingplatform voor de creatieve sector en CineCrowd gaan vanaf 1 januari samen verder onder de naam voordekunst. En vormen vanaf dat moment gezamenlijk hét platform voor crowdfunding in de cultuursector.

Krachten bundelen
Met samenvoegen van de twee platforms wordt de kennis, kunde en techniek van voordekunst en CineCrowd gebundeld om makers, collectieven en instellingen nog beter te kunnen begeleiden in het mogelijk maken van creatieve projecten en het ophalen van financiering door middel van crowdfunding. Waarbij meer aandacht zal zijn voor de eigenheid van de verschillende disciplines.

”Voordekunst en CineCrowd zijn na tien jaar niet meer weg te denken uit de creatieve sector als het gaat om het mogelijk maken van creatieve projecten via crowdfunding. Door samen verder te gaan bieden we de makers en instellingen één centrale plek om te crowdfunden en kunnen we gezamenlijk kennis delen, de sector informeren en het platform doorontwikkelen.” aldus Kristel Casander (directeur voordekunst). ”CineCrowd neemt veel kennis over crowdfunding in de discipline ‘film’ mee en heeft daarnaast een rijk netwerk in de filmsector. Deze specifieke kennis biedt de mogelijkheid om makers nog beter te kunnen begeleiden, met adviezen passend bij de verschillende disciplines op het platform.”

Anne Houwing, directeur CineCrowd: “Toen CineCrowd tien jaar geleden werd gestart, hoopten de oprichters in het eerste jaar tien films te crowdfunden. Inmiddels hebben we – boven alle verwachtingen – ruim duizend films naar het witte doek gebracht. Daar zijn we ontzettend trots op en onze makers, donateurs en partners enorm dankbaar voor. De samenwerking met voordekunst is een fantastische vervolgstap. Door onze krachten te bundelen kunnen we makers en donateurs nog beter van dienst zijn”.

Filmmakers die een crowdfundingcampagne willen starten, kunnen dit vanaf januari 2022 niet meer via CineCrowd doen, zij worden doorverwezen naar voordekunst.nl. Op www.voordefilmmaker.nl kunnen makers meer informatie vinden over het crowdfunden voor filmprojecten.

CineCrowd
CineCrowd ontstond in 2011 en ontwikkelde zich in de jaren die daarop volgden tot beweging gericht op de realisatie van films, uitgaande van het idee om de crowd – de mensen voor wie de films uiteindelijk bedoeld zijn – te betrekken bij het (mede)mogelijk maken van film. Tussen 2011 en 2021 faciliteerde CineCrowd bijna 1.000 succesvolle crowdfunding campagnes en doneerden via CineCrowd ruim 85 duizend filmliefhebbers tezamen 6,7 miljoen euro aan filmprojecten.

Voordekunst
Voordekunst is het grootste crowdfundingplatform voor de creatieve sector en haalde sinds haar oprichting in 2010 meer dan 36 miljoen euro op. Meer dan 5000 projecten werden succesvol afgerond dankzij meer dan 370.000 donateurs.

Bron: Persbericht Cinecrowd