Pathé Theatres neemt Pathé Thuis over

Pathé Theatres heeft op 4 januari Pathé Thuis overgenomen. De filmexploitanten bundelen hun krachten in expertise, bereik en aanbod, en bieden hiermee de mogelijkheid voor de Nederlandse filmliefhebber om op elk moment en op alle formaten van film te genieten

De komende tijd staat voor beide teams in het teken van het optimaliseren van bestaande synergieën, om zo het beste aanbod te kunnen bieden voor zowel bezoekers, klanten als distributeurs.

Door een overname van de aandelen wordt Pathé Theatres per direct meerderheidsaandeelhouder van Pathé Thuis. Pathé Thuis is in 2011 opgericht vanuit Pathé Theatres en opereert sinds december 2014 zelfstandig. Pathé Theatres heeft altijd een minderheidsbelang behouden. Doordat het team achter Pathé Thuis autonoom opereerde, is zij in staat geweest om uit te groeien tot marktleider op het gebied van online verhuur en verkoop van bioscoopfilms.

Pathé Thuis werd in 2021 door meer dan 900.000 huishoudens gebruikt en verhuurde meer dan 5 miljoen films. Pathé had bijna 17 miljoen bezoekers in haar recordjaar 2019.

Pathé Theatres en Pathé Thuis zijn vanaf 2014 altijd met elkaar verbonden gebleven. De laatste jaren hebben de organisaties verschillende activiteiten ondernomen, zoals de succesvolle Pathé Trakteert acties tijdens lockdowns. Hierdoor konden bioscoopbezoekers via Pathé Thuis blijven genieten van de beste films.

Pathé is altijd op zoek naar nieuwe manieren om haar bezoekers van de beste content te voorzien. Door het sterk veranderende speelveld, met name tijdens de afgelopen corona periode, is het voor Pathé steeds belangrijker geworden om filmliefhebbers ook thuis te bereiken.

Jacques Hoendervangers, Algemeen Directeur Pathé Theatres, zegt hierover: “Pathé gelooft sinds 1896 in het verbinden van mensen door film. Daarom wil Pathé de filmbeleving vanuit de bioscoop verbreden met thuisbeleving. Hierdoor kunnen wij maximaal inspelen op de behoefte van de consument, en wordt een nòg ruimer aanbod films beschikbaar voor een groot en breed publiek. Nationaal en internationaal, blockbusters en arthouse-films. Voor (inter)nationale distributeurs ontstaat bovendien een uitgebreid filmplatform, onder het krachtige Pathé-merk, zodat zij hiermee één lokale sterke partner krijgen voor het lanceren van films.”

Thomas van de Weerd, Algemeen Directeur Pathé Thuis: “Zeven jaar na onze verzelfstandiging is Pathé Thuis weer terug bij de familie waar wij de eerste stapjes gezet hebben. Ik kijk enorm uit naar een intensievere samenwerking met Pathé en naar de kansen die hieruit voortvloeien, voor beide teams, filmdistributeurs en filmliefhebbers. Samen zijn we nog beter in staat om door te groeien.”

Bron: Broadcast Magazine