Vacature Hoofd Programmering Cinekid Festival

Cinekid zoekt per 1 februari een Hoofd Filmprogrammering

Over Cinekid
Cinekid, al 35 jaar het grootste internationale kinderfilm-, en mediaplatform ter wereld, brengt alle kinderen in Nederland in aanraking met het rijkste aanbod van filmproducties. Cinekid wil verwonderen, vermaken, verbinden en bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen tot zelfstandige, bewuste en weldenkende wereldburgers. Ook is Cinekid hét professionals platform gericht op (internationale) kinderfilm en mediaproducties om het aanbod en de kwaliteit te verbeteren en de industrie te verbinden.

Om deze missie te vervullen organiseert, cureert en ontwikkelt Cinekid activiteiten voor publiek, onderwijs en professionals. Het hoogtepunt is het jaarlijkse Cinekid Festival in de herfstvakantie. In Amsterdam en samen met tientallen filmtheaters in het land kunnen kinderen nieuwe, bijzondere en opvallende internationale film-, en televisieproducties ervaren en in contact komen met de makers, maar ook op verkenning in het MediaLab, met interactieve kunstinstallaties, workshops, games. Ook internationale professionals ontmoeten elkaar tijdens het industrie programma met een co-productiemarkt, interessante talks, en tijdens talentontwikkelingsprogramma’s die ook doorlopen gedurende het jaar.

De culturele sector is enorm in beweging door de steeds veranderende omstandigheden ten gevolge van de pandemie waardoor we steeds onze activiteiten moeten aanpassen, Cinekid is daar geen uitzondering op. We zien ook dat dit kansen biedt en onderzoeken nieuwe vormen van storytelling voor en door kinderen en zien ook mogelijkheden in deze hybride tijden om naast de festivalactiviteiten het contact met onze doelgroepen te versterken als gids en keurmerk door het jaar heen. Dit vraagt om een team dat met een realistische blik in mogelijkheden denkt.

Hoofd Filmprogrammering (1 fte)

Cinekid bestaat uit een bevlogen team van circa 15 collega’s dat in aanloop naar het festival ieder jaar uitgebreid wordt. Zij zoeken een enthousiaste, ervaren filmprogrammeur die fulltime aan de slag gaat en op korte termijn beschikbaar is.

Als Hoofd Filmprogrammering ben je verantwoordelijk voor Cinekid’s filmprogramma in de breedste zin van het woord. Je cureert, produceert en bewaakt de planning en de begroting van het totale filmprogramma. Dit doe je gedurende het hele jaar voor het festival, de educatieve programma’s, events, specials en de digitale platformen. Daarnaast coördineer je de programmering van ons filmaanbod en onderhoud je samenwerkingsverbanden met partners zoals distributeurs, filmtheaters, filmmakers en festivalprogrammeurs. Daarbij focus je op programmastructuren met sterk gevoel voor een groot publieksbereik. Je kunt partnerships vanuit inhoud verbinden met onze marketingdoelstellingen. Verder lever je een actieve bijdrage aan het filmprogramma van Cinekid for Professionals en borg je de verantwoording van het filmbeleid voor de diverse stakeholders. Met een hands-on mentaliteit help je mee aan de totstandkoming van het totale programma van Cinekid en werkt daarvoor samen met de andere disciplines. Je rapporteert aan de inhoudelijk eindverantwoordelijke; de directeur/bestuurder.

Meer informatie over deze vacature? Klik hier.