Nederlands Film Festival bekroont winnaars Studentencompetitie met Talent Awards

Op 11 en 12 december zijn tijdens de NFF Talentdagen de vijf Talent Awards van de NFF Studentencompetitie en de Wildcards van het Nederlands Filmfonds uitgereikt. ARIV, regisseur van Science Around Us heeft de VEVAM Fonds Talent Award ontvangen voor beste film. De Fentener van Vlissingen Fonds Award voor de meest onderscheidende prestatie van een crewlid ging naar scenarist Ashanti Vreden voor Viral. De NAPA Award voor beste producent is uitgereikt aan het duo Leilany Sanz & Ivo Siebum. De Keplerfilm Animatieprijs en de KNF Award gingen respectievelijk naar Anna Koppen voor Paralysed Nights en Lotte Salomons voor Verlangen. Voorafgaand aan de prijsuitreiking genoten publiek en professionals twee dagen lang in Utrecht van de geselecteerde films en de gesprekken met de makers.

ARIV (Willem de Kooning Academie) ontvangt de VEVAM Fonds Talent Award, een cheque t.w.v. €5.000, voor beste film: Science Around Us. Deze is ter beschikking gesteld door het VEVAM Fonds. De Fentener van Vlissingen Fonds Award voor meest opvallende prestatie van een crewlid gaat naar scenarist Ashanti Vreden (Nederlandse Filmacademie) voor Viral. Ashanti Vreden ontvangt een cheque ter waarde van €7.500 door het Fentener van Vlissingen Fonds ter beschikking gesteld en te gebruiken voor een nieuwe productie. De Keplerfilm Animatieprijs voor beste animatie-examenfilm gaat naar Anna Koppen (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) voor Paralysed Nights. Anna Koppen ontvangt een cheque van €3.000 die door Keplerfilm beschikbaar wordt gesteld voor de ontwikkeling van een nieuw animatieproject.

De KNF Award, uitgereikt door de Kring van Nederlandse Filmjournalisten, voor beste eindexamenproductie gaat naar Verlangen van Lotte Salomons (Nederlandse Filmacademie). De KNF-jury geeft een eervolle vermelding aan ARIV voor Science Around Us. De NAPA Award voor beste producent gaat naar het duo Leilany Sanz & Ivo Siebum (Nederlandse Filmacademie). De cheque van €5.000 van de Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie (NAPA) is te besteden aan een nieuwe filmproductie of professionele ontwikkeling.

Wildcards
Het Nederlands Filmfonds heeft tijdens de Talent Awards Ceremonie 6 Wildcards uitgereikt waarmee talenten nieuwe documentaire-, fictie,- en animatie-producties kunnen realiseren. De twee Wildcards voor animatie gaan naar Kim de Ruyter (Bekeken, ArtEZ) en Nahuel Garcia (Rise, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht). Gijs Roozen (Heen en weer, St. Joost School of Art & Design) en Thomas Foster (Picture Yourself a Blue Light, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) ontvangen de Wildcards voor documentaire. ARIV (Science Around Us, Willem de Kooning Academie) en Noa Kosanovic (Reuring, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) krijgen de Wildcards voor fictie.

Jury’s
De jury van de VEVAM Fonds Talent Award en de Fentener van Vlissingen Fonds Award bestond uit Rogier Kramer, Iris Lammertsma, Wiep Teeuwisse en Kevin Osepa. Juryleden Ronald Simons en Lisa van der Waal gingen over de KNF Award. De juryleden van de Keplerfilm Animatieprijs waren Peter Lindhout, Hans Buying, Sarieke Hoeksma en Floor Adams. Ineke Kanters, Nienke Korthof en Avinash Changa vormden samen de jury voor de NAPA Award.