IFFR 2022 gaat door, met maatregelen

Naar aanleiding van de persconferentie van de Nederlandse overheid van 14 december wordt medegedeeld dat IFFR 2022 in fysieke vorm doorgaat. Bezoekers, pers en filmprofessionals worden uitgenodigd om tussen 26 januari en 6 februari naar Rotterdam te komen voor een programma vol filmvertoningen, performances en installaties.

Festivaldirecteur Vanja Kaludjercic: “We zijn heel blij dat we er dankzij de toewijding van ons team en de steun van onze partners weer in zijn geslaagd het festival aan te passen aan de coronamaatregelen. Hierdoor kan IFFR 2022 toch in fysieke vorm doorgaan in Rotterdam. We kijken ernaar uit om het publiek blij te maken met een geweldig programma en een podium te bieden aan de fantastische filmmakers die ons hun films toevertrouwen.”

Het festival geeft vanzelfsprekend prioriteit aan de veiligheid en gezondheid van bezoekers en volgt de richtlijnen van het RIVM. De huidige maatregelen houden onder andere in dat iedereen anderhalve meter afstand dient te houden, een QR-code in de CoronaCheck app kan tonen en een mondkapje moet dragen zodra ze binnen zijn. Ook sluiten de bioscopen en horeca om 17:00 uur. Tijdens het festival houdt IFFR alle bezoekers vanzelfsprekend aan de dan geldende regels.

Programma en persconferentie IFFR 2022
Het volledige programma van IFFR 2022 – inclusief de selecties van de Tiger Competition, de Big Screen Competition en de Ammodo Tiger Short Competition – wordt op vrijdag 7 januari bekendgemaakt tijdens een persconferentie die via livestream te volgen is. Vanaf dinsdag 18 januari kan je beginnen met het plannen van je festivalbezoek. De Programmabijlage vind je op woensdag 19 januari in de Volkskrant.

Kaartverkoop
De officiële kaartverkoop start op vrijdag 21 januari om 20:00 uur. De kaartverkoop voor Tiger Members start een dag eerder, op donderdag 20 januari om 20:00 uur. Binnenkort maken we meer bekend over kaarten voor speciale evenementen, waaronder de Volkskrantdag en de VPRO-dagen.

Pers
Journalisten zijn welkom om het festival op locatie te beleven. Registreren voor persaccreditatie kan tot 10 januari. Naast het bezoeken van filmvertoningen, performances en installaties kunnen journalisten gebruik maken van de diensten van de Press Desk. Daar kunnen ze terecht voor interviewverzoeken en Press & Industry-vertoningen.

Filmprofessionals
Gasten uit de filmindustrie zijn welkom op IFFR 2022. CineMart en Rotterdam Lab vinden online plaats, maar IFFR Pro biedt nog steeds allerlei diensten voor filmprofessionals en journalisten die het festival in levenden lijve bezoeken. De Pro Hub geldt zoals elk jaar als de plek waar professionals elkaar ontmoeten in panels en rondetafelgesprekken en waar geselecteerde filmmakers terechtkunnen voor persoonlijke ondersteuning. Meer informatie over accreditatie voor professionals volgt binnenkort.

Bron: IFFR