Nederlandse content in de hoofdrol tijdens 2e editie Guidinc. Awards

Donderdag 2 december werden de Guidinc. Streaming Video Awards uitgereikt, de belangrijkste publieksprijzen voor alles wat streaming is. Nederlandse content speelde een grote rol in deze tweede editie.

De populaire film Ferry van Netflix werd uitgekozen tot beste film. Hoofdrolspeler Frank Lammers reageerde in de uitzending: “Heel erg bedankt, ik vind het eervol en leuk, maar ik doe het natuurlijk niet alleen. Ik moet de schrijvers een hele dikke veer in hun welgevallige achterste steken. En ik kan wel weer verklappen dat het derde seizoen dat nu op Netflix draait, weer heel goed is geworden.”

Chateau Meiland
Martien en Erica mochten de prijs voor favoriete realityshow in ontvangst nemen voor Chateau Meiland (KIJK). De Kinderen van Ruinerwold (NPO Start) won de prijs voor beste documentaire.De Kinderen van Ruinerwold
Een opgetogen Israel en Edino kregen de prijs uit handen van presentatrice Dzifa Kusenuh. “Het mooiste van alles is de erkenning, en dat mensen ons steunen. Er zijn eigenlijk alleen maar mooie dingen gekomen na de documentaire”, vertelde Edino.

Netflix
De Zuid-Koreaanse superhit Squid Game van Netflix kreeg de award voor beste serie, en Netflix werd ook gekozen tot favoriete streamingdienst. De teller voor de populaire streamingdienst staat daarmee op drie awards.

Forrest Gump
De bezoekers van Guidinc.nl kozen ook hun favoriete filmquote aller tijden. Dat werd deze legendarische zin uit Forrest Gump: ‘My momma always said life was like a box of chocolates. You never know what you gonna get’.

Terugkijken
Volgend jaar organiseert Guidinc.nl natuurlijk een nieuwe editie van de Guidinc. Streaming Video Awards. De uitzending van dit jaar werd live uitgezonden op Ziggo Kanaal 13 en is terug te kijken op Guidinc.nl/awards.

Bron: Spreekbuis