De Balie zoekt een senior redacteur cinema

In het hart van Amsterdam produceert De Balie talkshows, publieksprogramma’s en films over thema’s die ons allemaal aangaan. Met haar programmering vraagt De Balie voortdurend aandacht van publiek, politiek en media voor ontwikkelingen in de samenleving.


De Balie is de plek waar kunstenaars, wetenschappers, beleidsmakers, journalisten en publiek elkaar ontmoeten en hun visie en kennis delen over maatschappelijke ontwikkelingen. Daarmee is De Balie een kweekplaats voor nieuwe initiatieven en ideeën. Als huis van het vrije woord biedt De Balie ook een podium aan geesten met afwijkende meningen en denkbeelden. Hierbij vermengt De Balie op een creatieve en onorthodoxe manier diverse genres en invalshoeken, zonder verrassende of onzekere uitkomsten te schuwen.

De Balie bestaat uit een bevlogen team van circa 70 collega’s. Wij zoeken een ervaren cinemaredacteur die fulltime aan de slag gaat en op korte termijn beschikbaar is. Als cinemaredacteur ben je het gezicht van het filmhuis en de cinemaprogrammering van De Balie. Je coördineert en verzorgt de dagelijkse filmprogrammering. Dit doe je in samenwerking met Rialto. Daarnaast maak je als lid van de redactie programma’s rond cinema, en onderhoud je samenwerkingsverbanden met partners zoals IDFA, World Cinema Amsterdam en Cineville. Je rapporteert aan de kernredactie en werkt nauw samen met de directie.

Meer informatie over de vacature of solliciteren? Klik hier.