Boris van der Ham benoemd tot voorzitter NVBF

Boris van der Ham is per 1 januari 2022 voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF). Dit heeft de ledenvergadering van de NVBF besloten. Hij was van 2002 tot 2012 Tweede Kamerlid voor D66 en is actief is als acteur, auteur, producent en muzikant.

Daarnaast is hij voorzitter van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland, Treasurer bij Humanists International, voorzitter van de Nederlandse Franchise Vereniging, voorzitter van de Vereniging Vrije Theater Producenten, bestuurslid van het algemeen en dagelijks bestuur van VNO-NCW, voorzitter van het algemeen bestuur van Nederlandse Instituut Audiovisuele Classificatie (NICAM), voorzitter van de Stichting Werelderfgoed Nederland, voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting Cultureel Jongeren Paspoort (CJP) en voorzitter van de Vereniging Afvalbedrijven. Overigens is Gulian Nolthenius, directeur van de NVBF, ook secretaris van het algemeen bestuur van het NICAM.

Boris van der Ham neemt het voorzitterschap bij de NVBF over van Winnie Sorgdrager, die ook voor D66 minister en eerste kamerlid is geweest en lid van de Raad van State.

Bron: Nederlands Media Nieuws