Winnaars publieksprijzen Cinekid zijn bekend

Kinderen door heel Nederland hebben hun stem laten horen: Captain Nova is nu ook door het publiek uitgeroepen tot Beste Kinderfilm! De Expeditie van Familie Vos wint Beste Nederlandse Kinderfilm.

Vandaag zijn de Publieksprijzen voor Cinekid Festival 2021 bekendgemaakt. De winnaars worden bepaald door kinderen die het festival hebben bezocht en hun stem hebben uitgebracht op hun favoriete films en series.

Nadat Captain Nova vorige week al twee Cinekid Leeuwen van de jury (Beste Kinderfilm en Beste Nederlandse Kinderfilm) bemachtigde, viel de spannende sciencefiction film opnieuw in de prijzen. Bezoekers in Amsterdam en acht andere Cinekid locaties verspreid over het land hebben dit jaar Captain Nova uitgeroepen tot Beste Kinderfilm 2021. Familiefilm De Expeditie van Familie Vos werd gekroond tot publieksfavoriet binnen de Beste Nederlandse Kinderfilm competitie.

Ook dit jaar organiseerde Cinekid het succesvolle scholenprogramma De Nationale Publieksprijs.
Uit het Cinekid korte film en serie programma werd een selectie samengesteld en binnen een educatieve context door basisschoolkinderen in heel Nederland bekeken. De schoolklassen van deze geselecteerde basisscholen bepaalden de winnaars van de Nationale Publieksprijs. Dit jaar deden er 25 scholen mee aan de Nationale Publieksprijs.

De gloednieuwe kinderserie Rintje 2 die vorige week zijn wereldpremière op Cinekid Festival beleefde, is door de kinderen van de onderbouw in het primair onderwijs als winnaar uitgroepen. De korte documentaire Julieta & de schildpadden in de plastic soep over de problematiek rond afval in de oceaan kreeg van de schoolkinderen uit de bovenbouw de Cinekid Leeuw.

Met deze bekendmaking zit Cinekid Festival 2021 er bijna op. De 35e editie van Cinekid op de nieuwe locatie in Amsterdam Noord, was zeer geslaagd, mede dankzij de intensieve samenwerkingen met de DAT!school, United Painting, Noordmakers, Winkelcentrum Boven ’t IJ en Verdedig Noord. Daarnaast waren we ook voor het eerst aanwezig met een 360 graden programma in Artis, het Bijlmerpark Theater in Zuidoost én op 35 locaties in het land.

Bron: Cinekid