Streaming platform Picl breidt uit naar België

Vlaamse bioscopen bieden nu ook Virtual Cinema aan

Het streamingplatform Picl is vanaf vandaag ook in België beschikbaar via picl.be. De bioscopen Cinema Zed in Leuven en Hasselt, Filmnetwerk Aalst in Aalst, The Roxy Theatre in Koersel, Buda in Kortrijk en Sphinx Cinema in Gent sluiten zich aan bij Picl om zo ook virtual cinema aan te bieden: arthousefilms en documentaires zijn tegelijkertijd in de zalen en online te zien.
In Nederland bestaat Picl al sinds 2017 waar het platform succesvol samenwerkt met veertig onafhankelijke filmtheaters.

Filmaanbod
Net zoals in Nederland, biedt Picl.be in België films aan die nu in de bioscoop draaien of net uit de zalen zijn. Het wekelijks aangevulde en gecureerde aanbod omvat films met vijfsterrenrecensies, films van gerenommeerde regisseurs en films die in de prijzen vallen op festivals. En vooral: gloednieuwe films. Vaak vanaf de eerste dag dat ze in het filmtheater draaien, worden ze ook online aangeboden. Want soms lukt het gewoon niet om een film in de bioscoop te zien. Bovendien deelt het filmtheater in de opbrengsten van iedere view.
Het filmaanbod in België bestaat momenteel onder andere uit: The Father (Cinéart), Son-Mother (MOOOV), Minari (September Film), First Cow (The Searchers), Quo Vadis, Aida? (Cinéart), White Cube (Dalton) en Le Sorelle Macaluso (Cherry Pickers).

Picl.be
Picl.be is een onderdeel van Stichting Nederlandse Filmpromotie, waar ook Picl.nl onder valt. De stichting wordt ondersteund door Creative Europe – MEDIA en het Filmfonds. Picl.nl en picl.be zijn een samenwerking tussen bioscopen en de stichting, opgezet door Anke van Diejen en Noortje van de Sande van Herrie Film & TV.

Anke van Diejen: “Onze uitbreiding naar België is de volgende stap om ons doel te bereiken: arthousefilms breed beschikbaar maken en filmtheaters en de filmdistributeurs ondersteunen in het optimaliseren van hun digitale toekomst.

Noortje van de Sande: “Het afgelopen jaar was enorm uitdagend voor de filmsector, maar het heeft er ook toe geleid dat distributeurs in Nederland nieuwe ideeën uitprobeerden en experimenteerden met hybride filmreleases. Picl maakt het mogelijk om films tegelijkertijd in de zalen en online aan te bieden, waarbij iedereen profiteert. Wij zien dan daar ook in België behoefte aan is.

Bron: Herrie Film & TV