Flip van der Kuil en Kaap Holland starten Dead Duck Productions

Comedymaker Flip van der Kuil en producent Maarten Swart van Kaap Holland starten samen het productielabel Dead Duck Productions. Dead Duck Productions maakt als label onderdeel uit van Kaap Holland en ontwikkelt en produceert hilarische, bizarre en grensverleggende comedyseries en -films voor een Nederlands en internationaal publiek. Dead Duck Productions produceert momenteel de web-comedy Downtown in co-productie met BNNVARA voor NPO3.nl en ontwikkelt en produceert series voor meerdere zenders en platforms.

Flip van der Kuil en Kaap Holland werken al meer dan 10 jaar samen aan succesvolle en internationaal goed ontvangen films en series als New Kids Turbo/Nitro, Bros Before Hos, Ron Goossens: Low-Budget Stuntman, Random Shit en Barrie Barista en Het Einde der Tijden. Deze samenwerking wordt voorgezet onder het nieuwe label. “Met Dead Duck Productions gaan we, samen met diverse comedymakers, originele en compromisloze comedyseries en -films maken. We ontwikkelen en produceren projecten met absurde en schurende humor waarvan we vinden dat dat exact is wat deze tijd nodig heeft”, aldus Van der Kuil. “Flip is een van de meest getalenteerde en vooruitstrevende comedyauteurs die er, ook internationaal, zijn. Als showrunner verlegt hij niet alleen de grenzen van de comedy, hij krabt meer dan eens op plekjes waar eigenlijk niet gekrabd mag worden. We zijn enthousiast dat we de samenwerking tussen hem en Kaap Holland voortzetten onder Dead Duck Productions”, aldus Swart.

Over Flip van der Kuil
Flip van der Kuil behoort tot Nederlands succesvolste comedymakers en is een van de weinige Nederlandse showrunners die zijn producties zelf schrijft, regisseert en monteert. Als co-creator van New Kids werd Flip bekend bij het grote publiek en trok met de films New Kids Turbo en New Kids Nitro meer dan twee miljoen bezoekers naar de bioscoop. Hierna co-produceerde Flip de speelfilms Bros Before Hos en Ron Goossens: Low-Budget Stuntman, waarvoor hij ook scenario, co-regie en montage op zich nam. Recentelijk was Flip verantwoordelijk voor de series Random Shit, Barrie Barista en Het Einde der Tijden en Downtown.

Over Kaap Holland
Kaap Holland is een onafhankelijke Nederlandse productiestudio en produceert films, series, webseries en podcasts. Kaap Holland bestaat uit de productiemaatschappijen en labels Kaap Holland Film, Kaap Holland Series, Wonderboys, Dead Duck Productions en Wet Blanket en werkt samen met de gerenommeerde productiehuizen Big Blue en Circe Films. Kaap Holland streeft ernaar om ambitieuze en impactvolle films, series en podcasts te maken voor een breed publiek. Films en series die Kaap Holland (co-)produceerde of in (pre-)productie heeft zijn Zee van Tijd, Dunkirk, Random Shit, Bon Bini: Judeska in da House, Ron Goossens: Low-Budget Stuntman, Koeriers, Krazy House, The Goldfinch en A Beautiful Imperfection.

Voor meer informatie, zie de site: www.deadduckproductions.com

Bron: Kaap Holland