RTL Boulevard-verslaggever Ruud ten Wolde (29) overleden

RTL Boulevard-verslaggever Ruud ten Wolde is op 29-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Dat heeft zijn familie laten weten via Twitter. “Ruud heeft tot het einde dapper gestreden en wilde zich niet gewonnen geven”, aldus zijn familie. “We zullen hem ongelooflijk missen.”

Steunbetuigingen stromen binnen onder het bericht op Twitter. Collega’s, vrienden en andere volgers reageren bedroefd op het nieuws. Onder meer RTL Boulevard-collega’s Aran Bade en Luuk Ikink laten van zich horen. “Wat intens verdrietig, heel veel sterkte voor alle nabestaanden”, aldus Ikink.

In zijn boek Ziek Gelukkig, dat 19 oktober verschijnt, heeft Ruud geschreven over hoe hij tijdens zijn ziekte nog steeds geluk in zijn leven wist te vinden. Het boek zorgt voor ontroerende én positieve momenten en Ruud hoopt dat iedereen geluk kan vinden, wat de omstandigheden ook zijn.

Begin deze week was Ruud nog trending op Twitter met de hashtag #ZiekVeelLiefdeVoorRuud. Dit om hem te steunen tijdens zijn strijd tegen de ziekte en om hem een hart onder de riem te steken. ‘Ik ben overdonderd door alle liefde. Heel Twitter deed mee. De hashtag is zelfs al bijna 24 uur trending topic. Wat een liefde’, reageerde Ruud vervolgens.

Ten Wolde wist al van jongs af aan dat hij bij de televisie wilde werken. Op zijn 19de won hij een wedstrijd bij BNN en bedacht hij het televisieprogramma Studenten Zonder Geld. Daarna reisde hij voor diverse programma’s de hele wereld over. Hij maakte programma’s over luxe wijnreizen in Amerika en Zuid-Afrika, maar ook populaire realityseries als Ex On The Beach voor MTV in Thailand.

Bron: RTL Boulevard / Nu.nl