Alles Is Zoals Het Had Moeten Zijn ontvangt internationale Comscore Courage Award

Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn heeft een internationale filmprijs gewonnen. Gisteren ontving Willem Pruijssers, CEO van coproducent en distributeur Dutch FilmWorks, de Comscore Courage Award tijdens CineEurope 2021 in Barcelona. Volgens de organisatoren erkent de prijs ‘de bereidheid om Alles Is Zoals Het Moeten Zijn naar het grote doek te brengen, de inzet voor bioscopen en de support voor de visie van de industrie’.

De Comscore Courage Award werd dit jaar geïntroduceerd en zal waarschijnlijk slechts eenmalig uitgereikt worden. De prijs is in het leven geroepen voor bedrijven of mensen die tijdens de pandemie bijzondere moed en/of toewijding aan de filmindustrie hebben getoond. Alles Is Zoals Het Moeten Zijn is één van de vier films die beloond werd met deze unieke prijs.

Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn kwam in augustus 2020 in de bioscopen. Waar veel films midden in de pandemie werden uitgesteld, haalde Dutch FilmWorks de release van deze film, die eigenlijk aan het eind van dat jaar gepland stond, juist naar voren. Met alle toen geldende beperkingen qua bezoekersaantallen werd de film een enorm succes. Voor de moedige beslissing wordt de distributeur nu beloond.

Normaal rijkt Comscore ieder jaar de Box Office Achievement Awards uit op CinemaCon (Las Vegas), CineEurope (Barcelona), Show East (Miami) en CineAsia (Hong Kong). Die prijs beloont de films en distributeurs met de hoogste box office. Dit jaar, met de moeilijke omstandigheden voor de industrie, gaf de organisatie er echter de voorkeur diegenen in het zonnetje te zetten die met moed geopereerd hebben in de film industrie.

Over Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn
Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn is een verfilming van het boek van Daphne Deckers met o.a. Barbara Sloesen, Jan Kooijman en Jelle de Jonge. Meteen na de geboorte van hun eerste kind biecht Iris’ vriend Pieter op dat hij dit kind nooit heeft gewild en vertrekt. Zich woedend wentelend in zelfmedelijden en alcohol komen Iris’ prille moederschap, haar baan in de televisiewereld en haar sociale leven ernstig in de verdrukking. In het jaar dat volgt wil Iris haar leven weer op de rit krijgen, maar niet voor ze heeft afgerekend met haar overspelige ex, een valse collega en een onwillige hond.

Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn werd geregisseerd door Ruud Schuurman naar een scenario van Anna Pauwels. De film werd geproduceerd door Tom de Mol Producties en Interstellar Pictures en kwam tot stand met een bijdrage van het Nederlands Filmfonds en de Netherlands Film Production Incentive en met de steun van Stichting Abraham Tuschinksi Fonds en Casa Kafka Pictures – Belfius. Dutch FilmWorks verzorgde de filmdistributie van Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn.

Over CineEurope
CineEurope is de langstlopende en meest succesvolle Europese beurs voor grote, regionale en onafhankelijke filprofessionals. CineEurope presneteert exclusieve screenings en presentaties van toekomstige films alsook events en seminars. CineEurope is de officiele ‘Convention of the Union Internationale des Cinémas/International Union of Cinemas (UNIC).’

Bron: Dutch FilmWorks