De Ontmoeting lanceert zevende editie

De Ontmoeting, het financieringstraject voor korte film, lanceert haar zevende editie. Realisatiepartners DPPLR, Submarine Channel, Millstreet Films, Smarthouse Films, Dutch Mountain Film en VPRO verzorgen deze editie de realisatiebijdrage van €5.000,- én de begeleiding van de filmmakers. Vanaf nu kunnen makers via www.ditisdeontmoeting.nl hun filmplan indienen.

De Ontmoeting heeft zich de afgelopen jaren gevestigd als financierings- en talentontwikkelingstraject voor nieuwe makers van audiovisuele content. Binnen de vorige zes edities werden maar liefst 39 films gerealiseerd. De negen films die gemaakt zijn binnen de meest recente, zesde editie gaan op 25 september in première tijdens het Nederlands Film Festival. Hierna zullen ze als voorfilm vertoond worden in filmtheaters door heel Nederland én online via o.a. Cinetree en Cineville.  

Elke editie van De Ontmoeting bestaat uit een serie films van maximaal zes minuten in verschillende genres (fictie, documentaire, animatie, experimenteel en alles daartussenin). De films worden gerealiseerd door nieuwe filmmakers, in nauwe samenwerking met ervaren partijen uit de sector. Deze realisatiepartners financieren de films met een bijdrage van €5.000 en ondersteunen de nieuwe makers met hun expertise. De filmmakers crowdfunden zelf minimaal €5.000. Tijdens het traject krijgen de makers daarnaast verschillende workshops en expertise van coaches aangeboden. Door vooraf een distributietraject uit te stippelen, wordt zorg gedragen voor de verspreiding van het werk onder een breed publiek. Dien jouw project uiterlijk 15 november 2021 in voor de 7e editie van De Ontmoeting. Kijk voor meer informatie op ditisdeontmoeting.nl.

Bron: De Ontmoeting