Kids Kino Industry en Cinekid for Professionals bundelen krachten en lanceren ‘Producers LINK’

Kids Kino Industry en Cinekid for Professionals slaan de handen ineen voor de lancering van Producers LINK, een nieuw opgezet programma voor opkomende producenten van kindercontent. Het programma is bedoeld om de productie van kinderinhoud van topkwaliteit en pan-Europese coproducties te stimuleren, en zal zorgen voor een cruciale follow-up zowel tijdens als na de twee toonaangevende kinderevenementen in het najaar.

De 25 producenten die voor de eerste editie van Producers LINK zijn geselecteerd, zijn genomineerd door de volgende internationale partnerorganisaties: Catalan Films, Croatian Audiovisual Centre, Czech Film Fund, Film Centre of Montenegro, Embassy of the Kingdom of the Netherlands in Poland, Film Commission Sardegna, German Children’s Media Foundation, Gigant Films, Greek Film Center, KIDS Regio, Nederlands FilmFonds, Norwegian Film Institute, Polish Audiovisual Producers Chamber of Commerce (KIPA), Producers Guild of Poland en Slovak Film Institute.

Het programma gaat in september van start en heeft zijn eerste bijeenkomst tijdens Kids Kino Industry (27 september tot 1 oktober 2021), waarna het eindigt tijdens Cinekid for Professionals (19 tot 22 oktober 2021). De lijst van succesvolle deelnemende producenten is te vinden aan het eind van dit persbericht.

Kids Kino Industry & Cinekid for Professionals
Kids Kino Industry is een internationaal coproductieforum en vormt de industriecomponent van Kids Kino International Film Festival dat in september 2021 plaatsvindt in Warschau, Polen. Cinekid for Professionals is de industriële tak van Cinekid Festival dat in oktober 2021 plaatsvindt in Amsterdam, Nederland.

Kids Kino Industry en Cinekid for Professionals willen de productie van kindercontent van hoge kwaliteit stimuleren via internationale talentlabs, een coproductiemarkt, promotie, matchmaking en kennisuitwisseling via conferentieprogramma’s voor deskundigen. Beide evenementen zijn beproefde hubs voor opkomende productiemaatschappijen of producenten die de stap naar kinderproducties willen zetten.

Kids Kino Industry richt zich op het Centraal- en Oost-Europese landschap, terwijl Cinekid for Professionals een scherpe focus behoudt op het pan-Europese en internationale landschap.

Selectie Producers LINK 2021:
Juliette Sichel – 8heads Production – Czech Republic
Martin Vandas – MAUR film – Czech Republic
Biljana Vušovic – Open Box Studio – Montenegro
Andrea Mura – Gingko Film – Italy
Emanuele Nespeca – Solaria Film – Italy
Lisa Havenstein – Tradewind Pictures – Germany
Claudia Schröter – Cala Film – Germany
Arsen Anton Ostojic – Filmosaurus Rex – Croatia
Martin Smatana – BORORO – Slovakia
Stelios Apostolopoulos / Kyveli Short – Aori FILM – Greece
Joanna Ronikier Running Rabbit Films – Poland
Malgorzata Wabinska – Entertain Pictures – Poland
Jakub Karwowski – Letko – Poland         
Jordi Oliva – ImagicTV – Spain
Oscar Albert – Motion Pictures Entertainment – Spain
Ivan Agenjo -Peekaboo Animation – Spain
Oriol Marcos – Set Màgic Audiovisual – Spain
Layla Meijman / Maarten van de Ven – Studio Ruba – The Netherlands
Coen Balkestein – Kailo Stories – The Netherlands
Rinskje Raap – Rinkel Film – The Netherlands
Jasper Boon – Boondocs – The Netherlands
Nicholas Sando – Filmbin – Norway
Lillian Løvseth – Trollfilm/Smallville films – Norway
Julia Andersen – Fjordic Film – Norway
Verona Meier – APE & BJøRN (STORM GROUP) – Norway

Bron: Kids Kino Industry & Cinekid for Professionals