Enquête: Wat betekent het abrupte terugdraaien van de versoepelingen voor jouw financiële situatie?

Heel even was de culturele en creatieve sector heropend. Boekingen kwamen weer op gang, publieke evenementen konden weer doorgang vinden, technische crew was niet aan te slepen, agenda’s van freelancers stroomden weer vol. Voor veel mensen betekende dit: alles aan de kant, we mogen weer! Toen kwam de persconferentie waarin premier Rutte de boel weer in het slot gooide. Bij veel artiesten en freelancers stromen de annuleringen tot ver in het najaar weer binnen, vaak worden ze niet uitbetaald, met catastrofale gevolgen voor hun inkomenspositie.

Hoe zit dat bij jou? En wordt de rekening hiervan evenredig verdeeld tussen jou en je opdrachtgever?

Voor wie is deze vragenlijst bedoeld?
Deze uitvraag is bedoeld voor makers, kunstenaars, freelancers, artiesten, crew, dienstverleners, kleine ondernemers en andere flexibel werkenden in alle hoeken van de culturele en creatieve sector.

Waarom wéér een vragenlijst?
Dit soort abrupte veranderingen hebben enorme impact op mensen, op gezinnen. Maar die impact blijft onzichtbaar zolang ieder individu zelf op de blaren blijft zitten.

Wat doen we met de resultaten?
De Creatieve Coalitie kan met harde cijfers het pleidooi in Den Haag onderbouwen voor passende en aanvullende steunmaatregelen voor de sector. De lobbyisten van de Kunstenbond die voor de Creatieve Coalitie werken hebben het ook keihard nodig in gesprekken met instellingen en andere opdrachtgevers: noodsteun eerlijk delen.

Jouw input wordt geanonimiseerd vóór analyse. Alleen de club waar jij bij hoort (je kunt zelf aangeven of je lid bent van één of meer van de bij de Creatieve Coalitie aangesloten clubs) krijgt jouw volledige resultaten te zien om een vinger aan de pols te kunnen houden bij de eigen achterban.

D