Oproep voor laatste ronde Telescoop-regeling

Dit jaar komt er een eind aan de regeling Telescoop. Het Filmfonds, de publieke omroep en CoBO bundelen daarom nog eenmaal de krachten: vanuit het COVID-19 steunmaatregelen pakket stellen we extra middelen beschikbaar voor de allerlaatste ronde van Telescoop.

Telescoopfilms zijn onderscheidende en ambitieuze speelfilms van hoge cinematografische kwaliteit, geschikt voor een breed publiek in zowel de bioscoop als op televisie. Ook voor deze ronde zijn we op zoek naar films die Nederlands regie- en scenariotalent van ervaren makers stimuleren, gericht zijn op een groot publieksbereik én een culturele meerwaarde hebben.

Er worden maximaal twee projecten geselecteerd die in aanmerking komen voor een realiseringsbijdrage. Per film bedraagt de maximale bijdrage €1.800.000. De deadline voor aanvragen staat op dinsdag 7 september 2021 vóór 17:00 uurKlik hier voor meer informatie

De afgelopen jaren kregen films als als De DirigentBankier van het Verzet, Publieke Werken, animatiefilm Victor Vleermuis en het het recente De Slag om de Schelde een bijdrage uit Telescoop.

Vanaf 2022 zal een nieuwe regeling van start gaan die voortkomt uit de Telescoop- en de voormalige Dutch Cross-Over regelingen. Deze regeling zal zich richten op Nederlandse speelfilms met een hoog artistiek-inhoudelijk en productioneel ambitieniveau die de potentie hebben om een breed Nederlands bioscooppubliek te bereiken en/of zich internationaal weten te onderscheiden. Meer informatie over deze nieuwe regeling zal dit najaar bekend worden gemaakt.