Nederlands Film Festival verhuist vanwege corona naar grotere locatie

Het Nederlands Film Festival (NFF) vindt dit jaar grotendeels plaats in de Kinepolis Jaarbeurs in Utrecht, maakte directeur Silvia van der Heiden maandag bekend tijdens een persdag in de bioscoop. Zo wordt het makkelijker om maatregelen te nemen, mocht dat nodig zijn in verband met het coronavirus. Normaal gesproken vinden de activiteiten plaats op diverse locaties in de stad.

Onder andere de rodeloperpremières, de reguliere premières en de Gouden Kalf-competities voor lange speelfilms en lange documentaires vinden plaats in de bioscoop naast Utrecht Centraal.

Van der Heiden en het NFF hopen dat er in september, wanneer het festival plaatsvindt, geen sprake meer is van coronamaatregelen. Toch houdt de organisatie er rekening mee. In de grote Kinepolis Jaarbeurs kan de anderhalvemeterregel indien nodig beter gewaarborgd worden, zegt de directeur.

De reguliere voorstellingen zijn wel te zien in bioscopen door de hele stad, waaronder het Louis Hartlooper Complex, Springhaver en Pathé Rembrandt.

De nominaties voor het Gouden Kalf worden op 27 september bekendgemaakt in de Utrechtse Stadsschouwburg. Op 1 oktober is daar ook de uitreiking. “Hopelijk met een heel groot publiek”, besluit Van der Heiden.