Bijdrage voor vier nieuwe Nederlands-Vlaamse en Vlaams-Nederlandse coproducties

De overeenkomst tussen het Vlaams Audiovisueel Fonds en het Nederlands Filmfonds heeft tot doel de samenwerking tussen filmproducenten van beide landen te stimuleren en de culturele en professionele uitwisseling te bevorderen. Dit beleid heeft de afgelopen jaren zijn vruchten afgeworpen. Er zijn zeer waardevolle relaties opgebouwd en bijzondere en succesvolle films uitgebracht. In lijn met de deze opzet worden projecten gesteund waarbij, naast de inhoudelijke kwaliteit van het scenario, de natuurlijke samenwerking en daarmee de creatieve samenwerking voorop staat.

In het kader van de VAF-NFF samenwerking zijn er deze ronde drie majoritaire Vlaamse coproducties geselecteerd voor ondersteuning in realisering door het Nederlands Filmfonds:

Planeet B (documentaire)

Regisseur en scenarist: Pieter van Eecke
Producent: Clin d’oeil films (BE)
Coproducent: BALDR film (NL)
Logline: De veertienjarige Bo besluit met haar vriendin Lina om de strijd tegen de klimaatverandering aan te gaan. Haar mama Marjolein volgt in de strijd, ze gaan bij Extinction Rebellion. Als Lina steeds radicalere acties voorstelt, wil de meer bedachtzame Bo haar eigen weg zoeken. Maar hoe moet ze verder in een wereld die haar eigen toekomst opeet?
Toegekende bijdrage: € 50.000,-

PB-XR0127.02_19_41_08.Still002 (1)

Holly (speelfilm)

Regisseur en scenarist: Fien Troch
Producent: Primetime (BE)
Coproducenten: Films du Fleuve (BE), Tabiki Film (BE), Topkapi Films (NL)
Logline: Een kleine gemeenschap wordt opgeschrikt door een vreselijke schoolbrand en gaat, getraumatiseerd, op zoek naar antwoorden. Holly (15) leek de ramp te hebben aangevoeld en al gauw wordt zij gezien als iemand die het dorp weer hoop moet geven en helen. De grens tussen hulp en misbruik vervaagt echter snel.
Toegekende bijdrage: € 200.000,-

Skunk (speelfilm)

Regisseur en scenarist: Koen Mortier
Producent: CZAR Film&TV (BE)
Coproducenten: Frakas Productions (BE), BALDR film (NL)
Logline: Skunk vertelt het verhaal van Liam, een verwaarloosde tiener die opgroeit met marginale, agressieve en verslaafde ouders. Door deze onleefbare situatie komt Liam in gesloten instelling terecht waar het leven bikkelhard blijkt te zijn. Toch slaagt hij er in een bepaalde rust te vinden met behulp van Pauline, zijn vertrouwenspersoon.
Toegekende bijdrage: € 200.000,-

Skunk

De volgende majoritaire Nederlandse coproductie is geselecteerd voor ondersteuning in realisering door het VAF:

Liefjes (documentaire)

Regisseurs en scenaristen: Natalie Bruijns en Anneke de Lind van Wijngaarden
Producent: Witfilm (NL)
Coproducent: Storyhouse (BE)
Logline: Drie Nederlandse meisjes van rond de 13 jaar gaan vol verlangens naar een camping in Zuid-Frankrijk. Deze zomer gaat het gebeuren, hun eerste stappen in de liefde. Maar kan de weerbarstige werkelijkheid wel tippen aan hun verlangens?
Toegekende bijdrage: € 50.000,-

Sweeties still 01