GENERATION INCLUSION: Deelnemers sectorbreed talentontwikkelingstraject bekend gemaakt

GENERATION INCLUSION: Deelnemers sectorbreed talentontwikkelingstraject bekend gemaakt

Generation Inclusion heeft de selectie voor de eerste ronde bekend gemaakt. In totaal krijgen 10 creatieve talenten de kans om deel te nemen aan dit unieke, sectorbrede talentontwikkelingstraject voor de audiovisuele industrie.

Generation Inclusion gelooft in de kracht van inclusief medialandschap. Een landschap waarin iedereen zichzelf herkent in de vertelde verhalen, in series en in films. Waarin iedereen filmmaker kan zijn, ongeacht je afkomst, opleiding of ervaring. Om deze nieuwe generatie creatieve talenten ruim baan te geven en hun stem te laten horen, heeft de sector de handen ineengeslagen voor Generation Inclusion.

De volgende talenten zijn geselecteerd door de commissie:

Rishi Chamman
Wasima Khan
Diëgo Nurse
Kevin Osepa
PITOPOLO
Handan Tufan
Dionne Verwey
Mike Wijdenbosch
Suheyla Yalcin
Claire Zhou

Commissielid Iraida Meerzorg (KLEUR, Meerzorg Talents, The Dutch Diverse Squad): “We zijn overweldigd met meer dan 200 aanmeldingen van fantastisch creatief talent uit heel Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk. De selectie was dan ook heel lastig, we hebben scherpe keuzes moeten maken en vooral ook goed gekeken naar de persoon achter het idee: is dit talent er klaar voor om deel uit te gaan maken van de nieuwe generatie filmmakers? Ik denk dat we een mooie groep hebben geselecteerd om Generation Inclusion mee af te trappen, maar weet zeker dat dit nog maar het begin is – Nederland is rijk aan verschillende culturen, maar minstens zo rijk aan nieuw talent wat gezien en gehoord mag worden!”

Commissielid Jenny Booms (DAFF): “Ik heb me in de afgelopen weken mogen onderdompelen in verhalen uit alle windstreken, verteld door Nederlandse talenten met allerlei verschillende achtergronden. Deze talenten verdienen het stuk voor stuk om deel uit te maken van het medialandschap, want samen vormen zij een realistische afspiegeling van het Nederland van nu. Het waren een inspiratievolle weken die we trots afsluiten, ik ben ervan overtuigd dat de talenten die nu geselecteerd zijn, de verhalenvertellers van de toekomst zijn.”

De selectiecommissie
De selectiecommissie is samengesteld uit verschillende professionals uit de industrie: Manoushka Zeegelaar Breeveld (KLEUR), Sabrina Sugiarto (FilmForward), Iraida Markus-Meerzorg, Connie Happé-Pingen, Gwen Maduro (The Dutch Diverse Squad), Jenny Booms (DAFF), aangevuld met ambassadeur en schrijver Maryam Hassouni, Ibtisam Harrak en Nedra Arsenovic-Kenzari (ROSE stories).

Traject en pitches
Het traject start deze maand al. Geselecteerde deelnemers krijgen vier maanden de tijd om zichzelf en hun idee te ontwikkelen onder begeleiding van professionele (script)coaches. Daarnaast nemen ze deel aan trainingen, masterclasses en netwerk events. Na vier maanden stellen talenten zich voor aan verschillende Generation Inclusion-partners middels een matchmaking evenement.

Breed gedragen initiatief
ROSE stories leidt het project, het programma wordt verzorgd in samenwerking met KLEUR, DAFF, Scriptbank, FilmForward en nieuwe partner The Dutch Diverse Squad. Collectief The Dutch Diverse Squad wordt gevormd door Gwen Maduro en Connie Happé-Pingen van Solid Base Management & Iraida Markus-Meerzorg van Meerzorg Talents.

De volgende partijen hebben zich al aan Generation Inclusion verbonden: RTL/Videoland, Amazon Prime Video, Netflix, ViacomCBS, YouTube en de Publieke Omroepen AVROTROS, BNNVARA, EO, MAX, HUMAN, KRO-NCRV, NTR, VPRO, Fonds 21 en Nederlands Filmfonds. De partners investeren gezamenlijk op lange termijn in deze nieuwe generatie, en stellen hun kennis, netwerk en ervaring beschikbaar voor de makers van de toekomst.

Meer information vind je op generationinclusion.com.