Netflix ondersteunt Next Talent Program

Netflix gaat een samenwerking aan met het Next Talent Program, initiatief van Playgrounds en ondersteund door partners The Panics, Submarine Channel, BROET, Natlab, Herrie Film & TV, Kaboom animatie festival, St Joost School of Art and Design en BredaPhoto.

Next is een talentontwikkelingstraject voor filmmakers van alle genres: animatie, games, VR/AR, documentaire en fictie met een oorsprong in Noord-Brabant. De afgelopen vijf jaar werden er 23 filmtalenten begeleid in een op maat programma. Naast een financiële ondersteuning vanuit de Provincie Noord-Brabant en het FilmFonds zijn de partners in Next verheugd dat ook Netflix investeert in nieuw filmtalent in de regio.

Next-coördinatoren Paulien Mandos en Maureen Prins: “Binnen Next hebben we altijd ingezet op een traject voor de makers waarin zij ondersteund worden in hun specifieke ontwikkelbehoeften. Toch hebben ze ook vaak vragen die breed leven, zoals het doorontwikkelen van hun schrijfvaardigheden. Met deze vraag kwamen we bij Netflix terecht die met hun New Voices contest al eerder liet blijken op zoek te zijn naar nieuw filmtalent dat niet de gebaande paden volgt. Makers die autodidact zijn, in de regio verblijven, andere kunstvakopleidingen hebben gevolgd dat de Filmacademie, een diverse achtergrond hebben. Dat matchte met Next en de talenten die wij scouten en de intentie om samen te werken, lag al snel op tafel. Nu gaan we aan de slag om met de enorme kennis die Netflix heeft een goede aanvulling op ons programma te realiseren!”

Christopher Mack, Director, Creative Talent Investment & Development van Netflix: “Voor Netflix is het ontzettend belangrijk in elke regio te zoeken naar nieuwe stemmen en andere geluiden. We investeren graag in toekomstig talent en een samenwerking met dit Brabantse talentontwikkelingsprogramma is een logische stap hierin.”

Beeld: STER van Catherina Iosifidis (huidig Next talent)