Landelijk animatieplatform Animation31 krijgt update

Begin 2020 werd platform Animation31 gelanceerd. Dit platform biedt overzicht in de Nederlandse animatie en motiondesign sector. Na een vol jaar draaien heeft Animation31 feedback verwerkt en de site mede dankzij het Pictoright Steunfonds een update kunnen geven.

Lokale stimulans
Veel gehoord was een wens om te kunnen zoeken op de kaart van Nederland. Animation31 biedt daarom vanaf nu een kaart waarop je kunt zien welke animatieprofessionals bij jou in de buurt zitten. Zo kun je lokaal eens face to face een kop koffie gaan drinken, praten over de mogelijkheden en snel schakelen.

Internationale zichtbaarheid
De kaart maakt het ook voor mensen van buiten Nederland inzichtelijk wat ons land te bieden heeft op het gebied van animatie en motiondesign. Dit sluit aan bij de ambitie van ons platform om de sector zowel in binnen als buitenland te promoten.

Verdieping
Op Animation31 verschenen al artikelen, dit wordt doorgezet en aangevuld met interviews vanuit het werkveld en mensen van buiten de sector, die al gebruik maken animatie in hun dagelijks werk. Binnenkort starten ze met ‘De werkdag van’, daarin beschrijft telkens een freelancer zijn of haar werkdag en biedt zo inspiratie en inzicht in het animatieproces.

Zakelijke uitstraling
Animation31 kreeg vaak als feedback dat het in eerste opzicht aan een mooi communityplatform deed denken. Dat mag het ook zijn, maar ze willen juist dat ook potentiele opdrachtgevers en publiek aansluiten en blijven hangen. Daarom is gekozen voor een wat zakelijkere uitstraling. Als bezoeker wordt je nu sneller en duidelijker gestuurd naar een kaart met overzicht, alle aangesloten freelancers en een offertevraag.

Animation31 blijft in ontwikkeling, het platform kijkt uit naar nieuwe samenwerkingen en staan open voor ideeën vanuit de sector of daarbuiten.

Bekijk de site: Animation31