Filmfonds toekenningen en selecties mei 2021

Playgrounds ontvangt toekenning Talentontwikkeling in de Regio met Next
Next is gestart in 2016, op initiatief van Stichting Playgrounds, met als doel talenten een individueel traject aan te bieden waarin een talent begeleiding krijgt op vooraf geformuleerde artistieke en zakelijke doelen. Lees meer.

Negen projecten geselecteerd in Immerse\Interact ronde 1 – 2021
De regeling Immerse\Interact richt zich op de cross-over tussen film, vormgeving en digitale cultuur, waar een nieuw terrein is ontstaan en digitale pioniers, interactie- en grafisch ontwerpers samenwerken met regisseurs, scenaristen en producenten. Het Nederlands Filmfonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie ondersteunen in het kader van de samenwerkingsregeling Immerse\Interact negen projecten binnen het interdisciplinaire medialandschap. Lees meer.

Selectie Nederlands Filmfonds + HBF Co-Production Scheme bekend
Twee projecten met een Nederlandse coproductiepartner ontvangen elk een bedrag van € 75.000 in het kader van de NFF+HBF Co-Production Scheme, een gezamenlijk initiatief van het Nederlands Filmfonds en het Hubert Bals Fonds. Het gaat om The City is a Battlefield van Mouly Surya en The Station van Sara Ishaq. Lees meer.

Speelfilmproject Mandai River geselecteerd voor Cannes l’Atelier
Het Nederlandse speelfilmproject Mandai River van scenarist/regisseur Michael Sewandono en geproduceerd door Raymond van der Kaaij van Revolver is geselecteerd voor het prestigieuze l’Atelier 2021op het Filmfestival de Cannes. Mandai River werd ontwikkeld met steun van het Nederlands Filmfonds. Co-scenarist is Roelof-Jan Minneboo. Het Cannes Film Festival vindt dit jaar plaats van 6 tot 17 Juli 2021. Lees meer.

Toekenning voor realisering Casa di David
Bij Selective Funding is er afgelopen week een realiseringsbijdrage toegekend aan speelfilm Casa di David van Nicole van Kilsdonk, geproduceerd door KeyFilm. De film is geschreven door Bert Wagendorp en Nicole van Kilsdonk. Lees meer.

Tien toekenningen Lock Doc Ontwikkeling
Tien documentaire producenten ontvangen een bijdrage vanuit Lock Doc Ontwikkeling. Deze steunmaatregel is een speciaal traject voor bestaande, in ontwikkeling zijnde (korte of lange) documentaire filmplannen, waarvan de voortgang door COVID-19 is verstoord, maar artistiek-inhoudelijk en productioneel alsnog herzien of uit/doorontwikkeld kunnen worden. Lees meer.

Nieuwe mainstreamfilms ondersteund in realisering
Twee projecten krijgen toekenning in het kader van de regeling Realisering mainstream speelfilm en lange animatiefilm. De commissie heeft de Nederlandse speelfilms De Piraten van Hiernaast – De Ninja’s van de Overkant en Pandabeer in Afrika geselecteerd. Lees meer.