Tweede editie van Kijk Ons biedt exclusieve online voorpremière Love In A Bottle

Op vrijdag 21 mei vindt de tweede editie plaats van Kijk Ons. Het initiatief van Nederlands Filmtheater Overleg, Eye Filmmuseum, Nederlands Filmfonds en het Nederlands Film Festival vervolgt de reeks filmavonden met de exclusieve voorpremière Love In A Bottle, de nieuwste speelfilm van Paula van der Oest. De eenmalige online vertoning, voorzien van een vooraf opgenomen Q&A met regisseur Paula van der Oest en actrice Hannah Hoekstra, is te zien via het online platform Picl.

Over Love In A Bottle
Liefde op het eerste gezicht bestaat. Soms kijken twee mensen elkaar aan en beseffen: dit is het. Zo ook bij Lucky (Hannah Hoekstra) en Miles (James Krishna Floyd), ook al hebben ze elkaar slechts vluchtig op het vliegveld gezien. Allebei haastig onderweg naar huis, omdat de wereld opeens in de greep van Covid is. En zo zit Miles in Londen en Lucky in Amsterdam. Beiden opgesloten in hun eigen huis, ver weg van elkaar. Het enige dat ze zeker weten, is dat ze elkaar willen leren kennen en dat ze een paar ongestoorde weken voor de boeg hebben om dat te doen. Hier begint hun liefdesgeschiedenis. Maar zou de relatie ook standhouden als ze straks weer uit hun online bubbel kunnen stappen?

Love In A Bottle is geregisseerd door Paula van der Oest. Het idee voor het script ontstond uit een experiment tijdens de lockdown vorig jaar en ontwikkelde zich gaandeweg tot een echt scenario. De film werd gedraaid met medewerking van ongeveer twaalf stagiairs, de meesten van de Filmacademie. Paula van der Oest: “Dat paste goed bij de vorm en thematiek van de film en bovendien vonden we dat we iets moesten doen voor al die studenten die in hun afstudeerjaar door Covid in een zwart gat vielen.” Distributeur September Film brengt de film, geproduceerd door Levitate Film, op 17 juni uit in de Nederlandse bioscopen. 

Steun jouw filmtheater samen met Picl
Deze Kijk Ons editie met Love In A Bottle is, vanwege de sluiting van de filmtheaters, geheel online te beleven op Picl – het streamingplatform van de Nederlandse filmtheaters. Met elk verkocht ticket steunen bezoekers het filmtheater van hun keuze. Per filmtheater zijn honderd tickets beschikbaar. Een overzicht met de 27 deelnemende theaters is te vinden op www.kijkons.nu.

Kijk Ons
Tijdens Kijk Ons wordt het publiek getrakteerd op exclusieve voorpremières van films van eigen bodem. Het label staat voor kwaliteit, avontuur en vernieuwing. Kijk Ons richt zich op een brede groep cultuurliefhebbers met een voorliefde voor avontuurlijke film, en laat hen kennis maken met de diversiteit van de Nederlandse filmproducties en de makers daarachter.

Kijk Ons wordt georganiseerd door NFO (Nederlands Filmtheater Overleg), Eye Filmmuseum, Nederlands Filmfonds, Nederlands Film Festival en de deelnemende filmtheaters. Op 4 december 2020 vond de eerste editie van Kijk Ons plaats in 27 filmtheaters met de voorpremière van Kom Hier Dat Ik U Kus.Kijk Ons is het vervolg op de Nederlandse Filmnacht die eerder in het teken stond van onder andere Broers (2017), Niemand in de Stad (2018), Dirty God (2019) en Instinct (2019).