Rialto start crowdfunding voor vierde projector

Rialto en de vierde filmprojector
Spannend! Later dit jaar opent Rialto VU haar deuren – een nieuw filmtheater, gevestigd in een eveneens nieuw gebouw van de Vrije Universiteit, met vier zalen waar de mooiste films te zien zijn. Drie van de vier zalen zijn volledig ingericht, maar in de vierde ontbreekt nog een filmprojector… Daarbij hebben ze de hulp nodig van iedereen die Rialto een bijzonder filmtheater vindt. Kunnen ze ook op jou rekenen?

Dromen zijn géén bedrog
In 1921 ging een langgekoesterde droom van Anton Pieter du Mee in vervulling: hij opende aan de Ceintuurbaan in de Amsterdamse Pijp zijn eigen bioscoop: Rialto. Tientallen jaren was het een goedlopend theater. Begin jaren 80 leek sluiting echter toch onvermijdelijk. Maar toen verscheen Stichting Amsterdams Filmhuis op het toneel. Deze stichting knapte het gebouw op en maakte er een bloeiend theater van. Na jaren van plannen en voorbereiden wordt nu, precies een eeuw na de opening, een volgende grote droom werkelijkheid: de opening van Rialto VU. Dit fonkelnieuwe theater, gevestigd aan de De Boelelaan 1111, zal in vier state-of-the-art filmzalen een grote culturele verrijking betekenen voor dit deel van de stad.

Een vierde projector
Vanzelf gaat dat natuurlijk niet, aan die droom hangt een prijskaartje en daar hebben ze het publiek bij nodig. De mensen die Rialto een warm hart toedragen en ook graag van Rialto’s aanbod willen genieten in Buitenveldert en aan de Zuidas. Vooral de inrichting van de cabines, de plek waar de filmprojector staat, is een kostbare zaak. Bijna alles is klaar, alleen ontbreekt er nog één projector. Zo’n ding kost om en nabij de € 35.000, een enorm bedrag dat ze met hun hulp bij elkaar willen brengen.

Voor meer info: rialtofilm.nl