Filmfonds toekenningen en selecties april 2021

Groot aantal aanvragen Film Fast & Furious
De deadline voor Film Fast & Furious, uit het tweede COVID-19 steunpakket, verliep op 15 april. We hebben ruim 280 aanvragen mogen ontvangen. Het totaal beschikbare budget voor Film Fast & Furious staat op €500.000, wat betekent dat we, net als bij voorganger Film Fast Forward, ook tijdens deze beslisronde scherpe keuzes zullen moeten maken. De selectie zal bekend worden gemaakt op filmfonds.nl. 

Drie toekenningen Slatefunding voor scenario-ontwikkeling
Tijdens de laatste aanvraagronde voor de regeling Slatefunding voor scenario-ontwikkeling hebben we 7 aanvragen mogen ontvangen, waarvan er 3 zijn toegekend. Lemming Film en Kaap Holland Film ontvangen een slate voor speelfilm en Pieter van Huystee Film & TV ontvangt de slate voor documentaire.
Lees meer

Twee projecten toekenning NFF+IBF Co-Production Scheme
Het NFF+IBF Co-Production Scheme kent dit jaar aan twee projecten een realiseringsbijdrage van elk €50.000 toe. Het gaat om The Fabulous Gold Harvesting Machine van Alfredo Pourailly en The Nights Still Smell of Gunpowder van Inadelso Cossa.
Lees meer

Zes toekenningen Filmeducatiehubs 2021
In het kader van de regeling Filmeducatiehubs hebben zes educatiehubs projectsubsidie voor twee jaar gekregen. Het afgelopen jaar hebben de hubs geïnvesteerd in een nieuwe communicatiestrategie en website. Op filmeducatie.nl vind je de plek waar alles samenkomt, de grootste filmdatabase waar leraren makkelijk films, kant-en-klare lessen en leuke workshops kunnen vinden voor in de klas of het theater. 
Lees meer over de toekenningen

First Cut Lab Netherlands 2021 
Pink Moon (Floor van der Meulen, Bastiaan Kroeger, Keplerfilm) en Narcosis (werktitel) (Martijn de Jong, Laura van Dijk, OAK Motion Pictures)  zijn geselecteerd voor First Cut Lab Netherlands, een consultancy programma dat is ontworpen voor de selectie van twee door het Fonds gesteunde Nederlandse speelfilms in de montagefase. Pink Moon is inmiddels met de eerste sessie begonnen onder leiding van drie adviseurs uit het internationale veld: Angela Prudenzi (selectie commissie Venice Film Festival, Italië), Anna Rozalska (hoofd productie en co-productie Canal+, Polen) en Ada Solomon (producent van een Golden Bear winnaar Berlinale 2021, Roemenië). Ook Narcosis is inmiddels begonnen met John Nein (senior programmeur Sundance Film Festival, VS), Justin Pechberty (producent en distributeur Les Valseurs, Frankrijk) en Marina Gumzi (producent, Duitsland/Slovenië) als adviseurs en Matthieu Taponier (editor van Grand Prix winnaar en Oscar winnaar 2016) als editing consultant. 

Deelnemers Cross-OverLab 2021
De jury van het Cross-Over Lab heeft zes kandidaten geslecteerd die deelnemen aan het Cross-OverLab 2021. Van april tot en met november 2021 zullen de deelnemers met behulp van coachingssessies, workshops en masterclasses geholpen worden om over te schakelen naar een discipline waarin zij nog niet eerder gewerkt hebben. Aan het einde van het traject ontvangt het meest veelbelovende project een geldprijs van € 5000 om het project verder te ontwikkelen. 
Lees meer.