Winnaars felbegeerde Go Short Awards bekend!

Op vrijdag 17 april werden voor de 13e keer de Go Short Awards uitgereikt. De awardshow vond online plaats en werd uitgezonden vanuit Studio Honig. De Go Short Awards zijn de officiële gateway naar filmprijzen als de Oscars, Bafta en European Film Awards. Deze feestelijke awardshow sluiten we af met Club Short: een online feestje zodat jij thuis nog de voetjes van de vloer kan gooien!

Nederlandse competitie
Vincent Tilanus heeft de Go Short VEVAM Award t.w.v. €5000 gewonnen met Marlon Brando. Ook heeft Vincent zich bij deze gekwalificeerd voor de Academy Awards. Deze film vertelt een puur verhaal over de veranderende vriendschap tussen Cas, een homoseksuele jongen en Naomi, een lesbisch meisje. Sebastian Mulder ontving voor zijn film NAYA een special mention van de jury. 

Studentencompetitie
De Encouragement Award for Best Student Film t.w.v. €1500 werd uitgereikt aan de film Under Control (Ville Koskinen). Een film waar je de kriebels van krijgt, omdat deze zich richt op de oprukkende insecten in een Botanische tuin. 

Europese competitie
Friend of a Friend won de award voor beste animatiefilm. Zachary Zezima stelt met deze film de complexiteit van seksueel misbruik aan de orde. Het persoonlijke videodagboek This day won’t last (Mouaad El Salem) mocht de award voor beste documentairefilm in ontvangst nemen. Als jonge homoseksuele man staat hij voor de lastige keuze het voor hem onveilige land te verlaten, of dichtbij zijn familie te blijven. Ook de winnaar beste fictiefilm Dustin (Naïla Guiguet) brengt de worsteling om te zijn wie je wil zijn in beeld. Alle winnaars hebben zich gekwalificeerd voor de Academy Awards, ontvangen een geldbedrag van €1500,- en een DCP mastering service van partner Green DCP. 

European Film Awards 
Ieder jaar mag Go Short een film nomineren voor de European Film Awards. Dit jaar ging die nominatie naar de animatiefilm The Natural Death of a Mouse van Katharina Huber. De film duikt in de problematiek van het bepalen en volgen van je ethische kompas. Wat als het bewustzijn wordt losgekoppeld van ons fysieke bestaan en ons meeneemt naar een leegte waar we hulpeloos worden, niet in staat om te reageren op de wereld om ons heen? 

De winnende films zijn op het on demand platform van Go Short Online te bekijken t/m 25 april. Ook kun je op jouw favoriete film stemmen voor de publieksprijs. Kaartjes voor Go Short Online koop je hier.

Club Short start om 21:00 en gaat door tot 00:00 (17 april). De DJ’s van Changez! draaien de beste platen, dus tune in en dans mee! Klik hier om deel te nemen.

Bron: Go Short