Deze week bij Eye

Hij verplaatste zich bij voorkeur per Porsche of Rolls-Royce, aanbad sterke vrouwen en bezag de modefotografie met ongebruikelijk ironische afstand. De documentaire Helmut Newton: The Bad and the Beautiful werpt licht op leven en werk van de fotograaf die Charlotte Rampling, Grace Jones en Isabella Rossellini tot iconen verhief. Nu te zien in Eye’s online filmzaal bij Picl. En wil je een cinefiel mondkapje aan je verzameling toevoegen? Maak een afspraak met Eye Shop: bij besteding vanaf € 15,- krijg je een filmmuseum-mondkapje cadeau.

Mensen van morgen van Kees Brusse
Brusses documentaire (NL 1964) zorgde bij de première voor flink wat opschudding. Niet eerder hadden Nederlandse jongeren zich zo openhartig uitgelaten over de dingen die hen bezighielden. Nieuw op Eye Film Player.
Lees meer

HelmutNewton: The Bad and the Beautiful
Een keur aan sterren, onder wie Grace Jones en Charlotte Rampling, haalt herinneringen op aan een van de meest iconische fotografen van de 20e eeuw in Gero von Boehms documentaire (DE 2020). Te zien via Picl.
Lees meer

Gratis: A Season of Classic Films
22 Europese archieven vertonen gratis online films uit hun collecties, ter promotie van het filmerfgoed. Vanaf donderdag is tijdelijk de Ierse speelfilm She Didn’t Say No! (1958) te zien, met inleiding, o.m. over de digitalisering.
Lees meer

Gratis: gerestaureerde films uit Taiwan
Het Belgische festival voor Aziatische cinema Electric Shadows presenteert een week lang Voices of Youth. Unseen Taiwanese films of the 1960s. Te zien: films die recent werden herontdekt en gerestaureerd.
Lees meer

Eye in korte film van Club Classique
Lege gebouwen, lege stadions, lege concertzalen, lege nachtclubs, verlaten pleinen én een leeg Eye. De korte muziekfilm From Amsterdam with Love vangt de lockdown in muziek, ook met opnamen vanuit Eye.
Lees meer