Anton Scholten weg bij Filmmore

Anton Scholten is niet langer aandeelhouder bij postproductie bedrijf Filmmore. In 2006 hebben Anton Scholten, Wim van Slooten en Remco Mastwijk Filmmore opgericht en daarmee was het eerste Nederlandse postproductiebedrijf dat zich uitsluitend bezighield met speelfilms, dramaseries en documentaires, een feit. 

Anton Scholten: ‘Niemand die destijds geloofde dat een dergelijk bedrijf kon bestaan zonder dat de basisinkomsten bestonden uit de postproductie van commercials. Het bestond eenvoudigweg niet, dus lagen er in onze ogen mooie kansen. Sinds de oprichting is Filmmore hét bedrijf voor long-form postproductie in Nederland en is iedere dag opnieuw, een groep zeer gemotiveerde mensen bezig om met veel passie en kunde de producties van de klanten op de allerhoogste kwaliteit af te leveren. Of het nou korte producties zijn van getalenteerde studenten, high end TV-drama en speelfilms van de gevestigde orde of grote internationale coproducties zoals het, met een Oscar genomineerde, ‘Quo Vadis, Aïda?’, er wordt overal met evenveel energie en passie aan gewerkt.

Verder verandert niets aan de dagelijkse leiding bij Filmmore; die blijft in handen van Remco Mastwijk en Fleur van Eldik. Anton Scholten zal in een andere rol actief blijven in de filmindustrie.

Anton Scholten is algemeen bestuurslid van de NBF. Van 2014 tot eind 2020 was hij voorzitter, die positie wordt sindsdien vervult door Mira Mendel.