Deze week bij Eye (online)

Online tentoonstelling wegens succes verlengd, voorpremière Sweat op Picl en: Été 85, House of Hummingbird, Shirley, The Nest, La belle époque en…

Online tentoonstelling verlengd
Wegens succes verlengd t/m vrijdagmiddag: Waiting for the Time to Pass met zeven gratis films. …adembenemend …ijzersterk en hartverscheurend…beelden die je de hele dag meeneemt…beeldschone miniatuur… (**** NRC).
Lees meer

Vive le cinéma!: serie jonge kunstenaars
‘Het bijzondere aan film: dezelfde kwast, maar een ander kunstwerk.’ Dylan Werkman vertelt over zijn bewondering en gelijkenissen met Carlos Reygadas, wiens werk je binnenkort ziet in de tentoonstelling Vive le cinéma!
Lees meer

Dit weekend: Picl-voorpremière Sweat
Eigentijdse film over intimiteit en eenzaamheid in een tijd waarin sociale media overheersen. De film van Magnus von Horn (The Here After) werd geselecteerd voor het Filmfestival van Cannes en was dit jaar te zien op IFFR.
Lees meer

Eye’s aanbod op Picl uitgebreid
Vanaf donderdag wordt het aanbod van Eye op Picl aangevuld met de films Été 85 (foto), House of Hummingbird, Shirley, The Nest, La belle époque en Seules les bêtes. De laatste twee zijn nu al te zien.
Lees meer

VPRO tipt Merchant/Ivory restauraties
VPRO’s Cinema.nl tipt vijf gerestaureerde klassiekers van producent Ismail Merchant en regisseur James Ivory op Eye Film Player: Shakespeare Wallah, Autobiography of a Princess, Heat and Dust, Maurice (foto) en Howards End.
Lees meer