Eerste films MtMF21 bekend

Met trots presenteren we de eerste twee films van het Movies that Matter Festival 2021. Beide titels zijn van makers van eigen bodem en geselecteerd voor de Dutch Movies Matter-competitie. De documentaires tonen de grote politieke en economische gevolgen van de manier waarop we de wereld indelen.

Desert Paradise – Ike Bertels

Een welvarend en gelukkig diamantstadje in het zuiden van Namibië wordt gedwongen na te denken over zijn toekomst nu de mijnen zijn leeggehaald. Zijn de achterblijvers in staat het stadje op een nieuw spoor te zetten? Desert Paradise is een observerende documentaire, die de bewoners en het adembenemende landschap hun eigen verhaal laat vertellen

Lees verder

Shadow Game -Eefje Blankevoort en Els van Driel

In Shadow Game nemen jonge vluchtelingen de kijker mee op hun reis door Europa. Ze spelen, zoals ze zelf zeggen, een ‘game’ waarin ze door een schaduwwereld moeten reizen waarin het gevaar bestaat uit mijnenvelden, beren, snelstromende rivieren, smokkelaars en grenswachten. Een indrukwekkende documentaire vol verhalen van ontberingen en uitbuiting, maar ook van volharding, warmte en de kracht van de menselijke geest.

Lees verder

Movies that Matter Festival 2021

Het Movies that Matter Festival 2021 vindt plaats van 16 t/m 25 april, in filmtheaters én online. Op het festival zijn ruim 60 bijzondere en spraakmakende speelfilms en documentaires te zien, en verwelkomen we filmmakers en activisten van over de hele wereld. Dit jaar is het programma niet alleen in Den Haag, maar ook in 8 satellietsteden gedurende de festivalperiode te zien.

De kaartverkoop start op 1 april.