Deze week by Eye (online)

Eye Filmmuseum kent een verleden. In 2021 bestaan we maar liefst 75 jaar, waarvan tien jaar aan de noordelijke IJ-oever. Driekwart eeuw geschiedenis, dat is reden voor een feestje. En als het niet live kan doen we het online. Zeven kunstenaars die in Eye hebben tentoongesteld maakten een filmwerk beschikbaar voor ‘Waiting for the Time to Pass‘. De digitale tentoonstelling met werk van Francis Alÿs, Cao Guimarães, Isaac Julien (foto), William Kentridge, Janis Rafa, The Quay Brothers en Fiona Tan is een week lang gratis te zien op de Eye Film Player.

En voor wie graag langs de IJ-oever wandelt: Eye bar-restaurant gaat weer open voor take away eten en drinken!

Een fotograaf filmt Amsterdam
Nieuw op Eye Film Player; de documentaire van Ed van der Elsken uit 1982. Hij filmde en fotografeerde het straatgewoel in de hoofdstad en zijn eigen leven. Van der Elsken werd beroemd als fotograaf en maakte ook films.
Lees meer

Vive le cinéma!: serie jonge kunstenaars
“Jia Zhang-ke laat als geen ander zien hoe tijd mensen verandert en vervormt.” Regisseur Stefanie Kolk laat zich inspireren door Jia Zhang-ke, één van de kunstenaars uit de aankomende tentoonstelling Vive le cinéma!
Lees meer

‘Waiting for the Time to Pass’
Bekijk de digitale tentoonstelling in jouw huiskamer. De films zijn zo verschillend als de kunstenaars zelf. Er zitten vroege en gloednieuwe films tussen, klassiekers en onbekende werken: 7 gratis films op Eye Film Player.
Lees meer

Eye Shop: in- en verkoop 2e-hands DVD’s
We kunnen niet wachten tot we weer open mogen. Tot die tijd kopen we met veel plezier je oude dvd’s in. Kijk op de website voor meer informatie of neem contact op met Sjoerd via eyeshop@eyefilm.nl.
Lees meer