OPEN CALL VERS Film Awards 2021 – Jubileum Editie

Dit jaar bestaat VERS 25 jaar en dat gaan we vieren! Dat doen we in de vorm van een drie dagen durend festival 11 t/m 13 juni 2021, samen met oude en nieuwe bekenden van de vereniging en vol workshops, talks, festiviteiten en natuurlijk films. Onderdeel van het jubileum zijn de vertrouwde Film Awards die vanwege de omstandigheden niet door konden gaan in december. In juni doen we een nieuwe poging, op een nieuwe locatie: LAB111 in Amsterdam.
En de inschrijving is nu geopend!

Stuur nu je film in!
Stuur je film voor de VERS Film Awards 2021 – jubileumeditie via FilmFreeway.
Lees hieronder meer over de voorwaarden.
Deadline: 4 april 2021

Disclaimer: we hopen met heel ons hart dat de genomineerde films straks op het grote doek te bewonderen zijn. De kans bestaat dat dit uiteindelijk niet mogelijk is. In dat geval zullen we de films via een (betalend) online platform beschikbaar stellen, zodat de films te zien zullen zijn voor het geïnteresseerde publiek en de Awards alsnog uitgereikt kunnen worden.

VERS FILM AWARDS
De VERS Film Awards is het jaarlijks terugkerende filmfestival van VERS dat volledig in het teken staat van de beeldmaker van morgen. Diverse makers van korte films strijden er om de juryprijzen voor Beste Film, Beste Cinematografie en Beste Montage. Een kritische jury bepaalt wie de in totaal €15.000,- aan prijzengeld in de wacht sleept voor het maken van een nieuwe film. De VERS Film Awards bieden een unieke mogelijkheid om een volgend project te ontwikkelen, maar ook om de beste korte films van talentvolle makers op het grote doek te zien. 

PRIJZEN
€15.000 in productiebudget, waarvan:
– €10.000 productiebudget voor Beste Film
– €2.500 productiebudget voor Beste Cinematografie
– €2.500 productiebudget voor Beste Montage

VOORWAARDEN
– Fictie, docu, animatie, het kan allemaal!
– Nog student? Geen probleem, je bent meer dan welkom. Studenten kunnen gratis VERS lid worden. Word nu student-lid!
– Afgestudeerden en makers zonder opleiding mogen alleen 1 van hun eerste 3 projecten inzenden. Videoclips en commercials worden daarbij niet meegerekend.
– Belgische projecten zijn trouwens ook meer dan welkom!
– Films die ouder zijn dan 2 jaar worden niet toegelaten tot de competitie.
– Films die langer duren dan 30 minuten (inclusief aftiteling) worden niet toegelaten tot de competitie.
– We accepteren geen inzendingen van eerdere winnaars van de VERS Film Awards.
– Het inzenden van een film kost €15,-. Voor VERS leden is inzenden gratis. Word nu lid!

Meer info
DE VERS Film Awards 2021 – Jubileumeditie vinden plaats van 11 t/m 13 juni in LAB111, Amsterdam. Houd de social media en website van VERS in de gaten voor al het nieuws rondom het jubileum.