Deze week bij Eye (online)

Wie zich verbaast over de weinig zachtzinnige omgang van Rusland met kritische burgers, moet de voorpremière van de nieuwste film van veteraan Andrej Kontsjalovski gaan zien. Dear Comrades (Gouden Leeuw-competitie, Venetië) is de verbluffende reconstructie van een in de doofpot verdwenen burgerprotest uit de Chroesjtjsov-tijd. Te zien in Eye’s online filmzaal op Picl, aanstaand weekend

Picl-première Un pays qui se tient sage
De Franse regisseur David Dufresne buigt zich over het politiegeweld tijdens de gele hesjes-demonstraties in Parijs. Schokkende documentaire, die alle kanten van het recht en onrecht verkent. Vanaf donderdag.
Lees meer

Internationale Vrouwendag op Picl
Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag (8 maart) keert de documentaire Woman terug op Picl. De makers interviewde 2.000 vrouwen uit 50 landen. Ook nog te zien: The Perfect Candidate, Deux, True Mothers en Adam.
Lees meer

Picl-voorpremière Dear Comrades
Novotsjerkassk, Zuid-Rusland, 1962: partijlid Ljoedmilla raakt haar dochter kwijt bij een gewelddadig gebroken fabrieksstaking. Is ze vermoord? Tekening communistisch Rusland onder Chroesjtsjov: een corrupt land.
Lees meer

Vive le cinéma! Jonge filmtalenten
Met de tentoonstelling Vive le cinéma! viert Eye zijn 75-jarig bestaan en blikt vooruit. Vijf jonge filmtalenten keken naar de films van de deelnemende kunstenaars en vertellen in een online serie over wat hen inspireert.
Lees meer

Eye Film Player in Trouw: …juweeltjes…
…als graaien in een schatkist. Veel van deze titels kun je zelden of nooit in een bioscoop zien…Hoe meer films museum Eye aan deze collectie gaat toevoegen, hoe weidser het uitzicht op onze recente geschiedenis wordt…
Lees meer

Eye Shop weer open, maak een afspraak
Wat heerlijk om weer open te zijn. Kom lekker snuffelen. Je kunt nu een afspraak maken om langs te komen. Een ruime sortering van best lopende artikelen blijft ook online te koop via de Dutch Museum Gift Shop.
Lees meer