De winnende Filmacademie pitch; deze 8 projecten kunnen jouw hulp nog goed gebruiken

Maandag 22 februari is tijdens NBF.live de beste pitch gekozen uit acht ingezonden projecten van de Filmacademie Lichting 2021.

De winnende pitch is gemaakt door het team van de film Cocon van Lisette Vlassak. De jury vond dat de pitch door de hoge kwaliteit van beeld, geluid, sfeer veel vertrouwen gaf, en is er zeker van dat dit een prachtige film gaat worden. De pitch enthousiasmeerde en maakte benieuwd naar het eindresultaat.

De jury bestond dit jaar uit: Mira Mendel, Guy Molin, Mardou Jacobs, Michiel Berkel en juryvoorzitter Alex de Ronde die de geldprijs van duizend euro als ook projectiemogelijkheden in het Ketelhuis aanbood aan regisseur Lisette Vlassak en producent Leilany Sanz.

Ook de andere projecten van Lichting 2021 kunnen jouw hulp nog gebruiken! Wil je een of meerdere projecten steunen, klik op de links onder de projecten of neem contact op via nbf@nbf.nl.


Regie: Shriejan Paudel
Scenario: Ashanti Vreden
Productie: Idris Bakker, Thomas Spiekhout

Nina en haar vriendinnen gaan viral met een videoclip en staan plots in de schijnwerpers van de mainstream media. Ze maken zich gedurende de dag klaar voor de live-uitzending waar ze voor zijn uitgenodigd. Nina heeft twijfels: moet ze genieten van haar minute of fame of deze unieke kans pakken om een statement te maken als ondervertegenwoordigde zwarte maker?


Regie: Lisette Vlassak
Scenario: Melvin Steward Gregory Martina
Productie: Ivo Siebum, Leilany Sanz, Naduah Zaharadnik

Deze coming of age film gaat over de driften die het puberbrein beheersen, waarbij instinct de meest overheersende maar belangrijkste raadgever is.


Regie: Janna Grosfeld
Scenario: Douwe Nagelmaker
Productie: Bente vd Meer, Dagmar Nietsch

Als na een mislukte zelfmoordpoging Willem’s vrouw terugkeert in zijn leven moet hij opnieuw de waarde van hun relatie en de betekenis van zijn loyaliteit naar haar uitvinden.


Regie: Thijs Bouman
Scenario: Demian van der Wekken
Productie: Noa Zimmerman, Rosalien Hollestelle

De Pinpas vertelt het verhaal van Poolse au pair Karina en haar twee oppaskinderen Floortje en Saar die samen inkopen gaan doen voor kerst. Karina heeft de pinpas van moeder Ella meegekregen voor de boodschappen, maar de pincode is alleen aan dochter Floortje toevertrouwt. Er ontstaat een breuk van vertrouwen tussen Karina en de kinderen nu Floortje denkt Karina niet te kunnen vertrouwen met de pinpas. Tijdens het kerstdiner die avond begint Karina langzaam in te zien dat Ella en de familie aan de oppervlakte heel liberaal lijken maar dat daaronder hardnekkige vooroordelen schuilgaan.


Regie: Noen Brouwer
Scenario: Maxime Baksteen
Productie: Ivo Siebum, Leilany Sanz, Pauline Koeman

Een magisch realistische film over hoe een jonge vrouw de complexe relatie met haar vader trotseert door haar verleden opnieuw te ontmoeten.


Regie: Christine Boersma
Productie: Idris Bakker & Dagmar Nietsch

De film Ongeneeslijk Religieus laat de zoektocht zien van CHRISTINE (24, de regisseur), die opgroeide in een omgeving die doordrenkt was van het christelijke geloof. Naar mate ze het huis verliet en een eigen leven heeft opgebouwd in Amsterdam, is ze gaan twijfelen aan het geloof. Nu onderzoekt ze wat haar christelijke opvoeding nu nog voor haar betekend en wat objectieve waarheid inhoudt?


Regie: Tim Jung
Dramaturgie: Gregory Martina
Productie: Diewertje Kramer, Noa Zimmerman

Voor vrijwel iedere sporter is het deelnemen aan de Olympische Spelen de ultieme droom. Ook het doel van de Nederlandse waterpolo mannen is zich te kwalificeren voor de spelen van Tokyo in 2021. Om dit te bereiken moeten ze zich echter bij de top in de sportwereld plaatsen tijdens het Olympisch Kwalificatie toernooi in februari 2021, waar ze de komende maanden keihard voor zullen trainen.


Regie: Faydim Ramshe
Productie: Ivo Siebum & Rosalien Hollestelle

In Geur kun je niet verbeelden onderzoekt documentairemaker Faydim Ramshe, die op 18-jarige leeftijd vanuit Iran naar Nederland is gevlucht, de keuze om haar vaderland te verlaten. Waar was zij toen naar op zoek, en wat heeft ze hier gevonden? Dertien jaar later heeft ze een fijn leven opgebouwd in Nederland, maar haar heimwee naar Iran is tegelijkertijd alleen maar sterker geworden.