Shortcutz roept iedereen op om te stemmen op de Beste Nederlandse Korte Film Van Het Jaar

Welke korte film van nieuw Nederlands filmtalent is de publieksfavoriet?  Elk jaar vraagt Shortcutz Amsterdam in samenwerking met haar wereldwijde partners aan het internationale publiek aan te geven wat zijn/haar favoriete Nederlandse korte film is. De beste film (volgens het publiek) wint de Internationale Publieksprijs (International Audience Award). Voor deze award reist Shortcutz met 8 genomineerde films (voor Beste Korte Film van het Jaar) de wereld over. In samenwerking met 30 nationale en internationale partners, vindt het evenement dit jaar geheel online plaats.
Van 1 tot en met 10 maart, kan het publiek op de site www.shortcutzamsterdam.com zich registreren, de films kijken en uiteindelijk stemmen op zijn/haar favoriete korte film. Het filmprogramma is in die periode gratis toegankelijk.

De genomineerde korte films werden geselecteerd door het Juryteam van Shortcutz Amsterdam: Producent Jan Harlan (The Shining); Director Creative Talent Investment & Development voor Netflix International Originals: Christopher Mack; Regisseur Hany Abu-Assad (The Mountain Between Us), Regisseur Roel Reiné (Marvel’s Inhumans); Actrice Willeke van Ammelrooy (Antonia); Regisseur Eddy Terstall (Simon); Marina Blok, Hoofd Drama NTR; Acteur Tygo Gernandt (Van God Los); Acteur Vincent van Ommen (Amsterdam Heavy); EYE Senior Programmeur en Hoofd Acquisities René Wolf; Actrice Sigrid ten Napel (Penoza) en Street-artist Laser 3.14.

De korte films in deze compilatie zijn:

  • EN ROUTE, geregisseerd door Marit Weerheijm | Drama | 10’09’’
  • LIFE AT ORANJEHOTEL, geregisseerd door Mark Visser en Jeroen Schellekens | Animatie | 12’30’’
  • LILI, geregisseerd door Yfke van Berckelaer | Horror | 08’40’’
  • MANIA, geregisseerd door Edson da Conceicao | Horror | 07’29’’
  • NO DOG IN AMSTERDAM, geregisseerd door Lucas Camps | Documentaire | 03’58’’
  • RE-ENTRY, geregisseerd door Ben Brand | Drama | 09’15’’
  • SAD BEAUTY, geregisseerd door Arjan Brentjes | Animatie | 09’50’’
  • SHORT CALF MUSCLE, geregisseerd door Victoria Warmerdam | Comedie | 13’00’’

De winnaar van de Audience Award wordt uitgeroepen tijdens de 8ste  Shortcutz Amsterdam Annual Awards – 14 maart 2021 om 19:00 (CET) naast 12 andere awards. Dit gala wordt live gestreamd op de Shortcutz website: www.shortcutzamsterdam.com.

Meer over Shortcutz Amsterdam
Shortcutz Amsterdam is een platform dat nieuw en opkomend Nederlands filmtalent in staat stelt zijn/haar werk te laten zien aan een nationaal en internationaal publiek en in contact te komen met ervaren professionals uit de filmindustrie.