Oproep Gelderland Film Pitch

Speciaal voor filmmakers uit de regio Gelderland, organiseert Go Short de derde editie van de Gelderland Film Pitch! Vanaf nu is het mogelijk je aan te melden voor de komende Gelderland Film Pitch.  
 

De Gelderland Film Pitch is een pitching platform en productietraject voor korte films, georganiseerd door Go Short – International Short Film Festival Nijmegen. Het biedt Gelderse filmmakers de mogelijkheid om met een door Go Short beschikbaar gesteld budget een korte film te realiseren. Dus ben je bezig met een filmplan, of ligt er al een klaar? Meld je dan nu aan! De deadline voor aanmelden is 26 maart.

Meer info over de Gelderland Film Pitch, evenals het aanmeldformulier, vind je hier


Na een open oproep voor projecten worden 5 tot 8 filmplannen geselecteerd voor de pitch. De geselecteerde filmmakers volgen een workshop ter voorbereiding van hun pitch. De workshop vindt plaats op vrijdag 23 april 2021. Van alle geselecteerde makers wordt verwacht dat ze aan deze workshop deelnemen.   

Op vrijdag 7 mei zullen de geselecteerde projecten gepitcht worden tijdens een speciaal hiervoor ingericht event. Een deskundige jury, onder leiding van Go Short, zal op basis van de pitches de 3 winnaars bekendmaken. De winnende projecten zullen worden gerealiseerd met een budget van minimaal €9.000 en maximaal €13.000. Go Short stelt een minimaal productiebudget van €5.000 euro beschikbaar en dit wordt door Omroep Gelderland aangevuld tot €7.500. De overige €1.500 tot €4.000 dient te worden verworven door middel van een crowdfunding campagne in samenwerking met CineCrowd. Op 26 mei 2021 vindt de workshop crowdfunding plaats voor de makers van de geselecteerde projecten, gegeven door CineCrowd. De crowdfunding campagne dient van start te gaan in juni 2021. 

Naast de genoemde trainingen treedt Go Short op als coproducent en ontvangen de makers begeleiding en coaching gedurende de loop van het productieproces. Go Short draagt bovendien zorg voor een officiële première, stemt een passende distributiestrategie af en treedt op als distributeur van de geproduceerde films. Hiervoor dient een bedrag van €500 gereserveerd te worden in de productiebegroting. 

Deadlines en overige data 

  • 26 maart 2021 – deadline aanmelding Gelderland Film Pitch 
  • 1 april 2021 – selectie Gelderland Film Pitch bekend 
  • 23 april 2021 – workshop pitchen (locatie n.t.b.) 
  • 7 mei 2021 – Gelderland Film Pitch + bekendmaking 3 winnaars (locatie n.t.b) 
  • 26 mei 2021 – workshop crowdfunding door CineCrowd 
  • november 2021 – masterclass festivaldistributie 
  • december 2021 – producties afgerond 
  • voorjaar 2022 – première producties + start distributie