Deze week bij Eye (online)

Vanaf donderdag in Eye’s online filmzaal bij Picl: de Griekse speelfilm All the Pretty Little Horses en de documentaire Atardi uit Curaçao, over muzikant Rudy Plaate. Handig weetje: Picl-films zijn nu ook met de nieuwe Picl-streaming-app op TV te bekijken. En: Eye Film Player biedt toegang tot Het debuut van Nouchka van Brakel, een film die eind jaren zeventig niet onopgemerkt voorbij ging.

Het debuut, van Nouchka van Brakel
De eerste door een vrouw geregisseerde Nederlandse speelfilm (1977) over een pubermeisje dat verliefd wordt op een veel oudere man is toegevoegd aan de Eye Film Player. En onze partner VPRO tipt nieuwe favorieten.
Lees meer

Première: All the Pretty Little Horses
Psychologische thriller over een echtpaar dat de stad moet ontvluchten en aan de kust een nieuw leven probeert op te bouwen. Michalis Konstantatos laat zien wat er kan gebeuren als de nouveau riche de nieuwe armen worden.
Lees meer

Documentaire Atardi over Rudy Plaate
Atardi – The Life of Curaçao’s Musical Genius Rudy Plaate (Curaçao 2020) van Selwyn de Wind is een intiem portret van het kleurrijke leven van een van de grootste muzikanten van de voormalige Nederlandse Antillen.
Lees meer

Roemeense documentaire Collective
In de Roemeense documentaire van Alexander Nanau zien we hoe een farmaceut rustig zijn gang kon gaan, terwijl corrupte overheidsinstanties en ziekenhuismanagers een oogje dichtknepen. Ook vanaf donderdag nieuw op Picl.
Lees meer

MovieZone: professionaliseringstraject
Ben jij een jong creatief talent in de wereld van film, media en beeldcultuur? En wil jij weten hoe jij jouw creatieve skills kunt omzetten in betaalde opdrachten? Meld je dan nu aan voor het professionaliseringstraject van MovieZone!
Lees meer

Gratis speelfilm: Ham on Rye
T/m vrijdag is Ham on Rye (US 2019) van Tyler Taormina gratis te zien. Taormina wilde een film maken die de druk op Amerikaanse adolescenten in beeld brengt. Onderdeel van de Gouden Luipaard-competitie (filmfestival Locarno).
Lees meer