Maandag 22 februari: NBF.live met de Pitchprijs Lichting 2021

Maandagavond 22 februari gaan we weer ‘live’ met de NBF. In de uitzending aandacht voor de Filmacademie studenten en hun afstudeerprojecten van lichting 2021. Zij pitchen hun eindexamenfilms en een deskundige jury kiest daaruit de beste pitch. De winnaars krijgen van Het Ketelhuis 1.000 euro productiebudget en een vertoning van hun film (*mits corona-maatregelen dat toelaten).

Normaal gesproken doen we deze pitchprijs altijd tijdens de Talent Days op het Nederlands Film Festival, maar niets is het afgelopen jaar ‘normaal’ en ook een eerder geplande NBF.live uitzending moest helaas afgeblazen worden. Op maandag 22 februari gaan we in herkansing.

De winnaars van 2019: Milou Gevers, Annerose van Strijen, Quita Ruijgrok

Vorig jaar won de pitch van Milou Gevers (regie), Annerose van Strijen en Quita Ruijgrok (productie) voor de documentaire Kon je dan niet blijven voor mij? Het werd een prachtige, originele en ontroerende film die niet onopgemerkt bleef. Zo won Gevers tijdens het Keep an Eye afstudeerfestival de VPRO Documentaire Prijs en tijdens de Talent Days op het NFF mocht ze een Wildcard van het Filmfonds én de KNF Award in ontvangst nemen.

Kortom, we zien uit naar de pitches en de aankomende talenten van Lichting 2021. Jij ook? Blok dan aanstaande maandag 22 februari vanaf 18:00 in je agenda. NBF.live is te zien op onze website (nbf.nl/live) en op ons YouTube-kanaal. De uitzending blijft naderhand online staan, dus je kunt hem ook on-demand terugkijken.

Met dank aan: